Warm nieuws

 • Onze katten verdienen allemaal een dik en vet compliment. Tijdens de hittegolf hielden ze zich rustig, en waar ze anders de warmte van de kachel zoeken trokken ze nu in groepjes naar de ventilators. Een mooi gezicht, en hoe slim zijn katten.
 • Vino pikt altijd het beste plekje, hij is samen met Grimmel het stoere team in huis. Met hun indrukwekkende uiterlijk zijn het watjes, die schrikken van een windje en met alle vier de pootjes omhoog opspringen als kale Xanka gewoon ‘door ze heen’ loopt.

Cat looking into the mirror and seeing a reflection of a lion.

 • Dames gaan voor zegt dit schattige pittige katje, die de heren flink op hun plaats blijft zetten. Desnoods met tand en poot, ze gaat niet achteruit maar mept heel nauwkeurig en netjes precies op hun kont. Sinds we deze 18 jarige dame lieten scheren is ze nog pittiger geworden. Xanka liet een borstelbeurt niet toe. Nuffig, met haar neus omhoog mepte ze naar de borstel net zo lang tot ik opgaf en haar kroelde. De lange vermoeiende trimbeurten maakten haar zo moe dat ik bang was dat ze het niet meer aankon. Haar dikke vacht werd dikker, en voordat er klitten kwamen hebben we in gegrepEN. (inmiddels i Xanka overleden)

chat persan toiletté de façon étrange

 • We zijn behoorlijk van slag geweest toen Bontje toch nog plotseling ernstig ziek werd. Dit leuke katje had een heel eigen plaats hier, ze sprong heen en weer over de hoofden als er bezoek was. Lag het liefst pontificaal voor de tv, waarbij ze graag onder het spannendste deel van een film kalm overeind kwam om haar koppie te wassen. ‘Bontje zakken’ gaf een ondeugend koppie, waarna ze langzaam weer ging liggen. Al drie weken na aankomst hier werd ze ziek, en was de DA bang dat er meer aan de hand was, haar ondergewicht was niet goed. Bij aankomst woog ze amper 3 kilo. Haar schildklier aandoening brak haar op ondanks de dagelijkse medicatie, en Bontje at zeer slecht. Als er dan pancreatitis komt moet je het geplaagde lijfje na een paar dagen dwang voeren rust geven, en wat missen we dit slimme leuke katje. Nog steeds.

 

 • Er waren een paar katten wat verkouden, dat is met wat extra vitamime en respire overgewaaid. Moos is nog aan het snotteren, die wil absoluut niets in haar bekkie, dus we helpen haar een pootje met eten tot haar neusje weer open is. Op het moment dat ik dit schrijf trippelt Moos door de kamer. Net terug van de DA met GertJan, die hoorde dat haar longen niet helemaal schoon zijn. Moos krijgt nu dus twee soorten AB en een eetlust opwekker. Medicijnen toedienen is een ramp bij dit schatje, dus pakken we haar lekker in een dekentje, geven we gelijk wat voer.

Get well soon

 • We hebben bezoek gehad van een oud collega afdelings inspecteur. Dat was een mooie middag. Ze keek overal, en na bezichtiging van de keet met quarantaine verblijven keek ze me aan en zei: ‘Wat hebben jullie hier een prachtig kattenparadijsje.’
 • Wat kan het fijn zijn om iemand uit een vroegere lastige situatie die ook weer voorbij ging, te ontmoeten, en gezamenlijk herinneringen op te halen aan een mooie tijd. De pijn te benoemen en te concluderen dat we anders zijn door gegaan. Afdelings inspecteurs bestaan niet meer, er zijn enkel nog vrijwilligers bij die grote dieren organisatie. En eigenlijk is dat ook veel beter.

Isolated cat holding sign

 • U weet misschien al dat onze Thara een ernstige hartafwijking heeft. Ze bleef hardnekkig hoesten, de AB werkte niet. Na een rontgenfoto van haar longen kwam de DA er achter dat Thara gezonde longen heeft maar een veel te grote linker hartkamer -boezem. Onze Tharatank die geobsedeerd door eten kattendrollen t/m citroenen jat en daarna smakelijk verorbert, krijgt 2 x daags drie pilletjes, die ze niet eens proeft in haar eten. Thara is een zwaarlijvig hondebeest, slim en lief, maar omdat ze altijd bedelt, lastig voor bezoek. Ze kijkt zo zielig zeggen de mensen dan, de slimme truck van Thara om iets lekkers pakken te krijgen. Ooit had een bezoeker lipgloss met aardbeiensmaak in haar tas. Toen we terug kwamen lag de tas in flarden en de stukjes van de kapotte tube er parmantig op.

 

 

Dackel mit Schieferherz, Danke

 • Tijdens een borstelbeurt van Sita, Lady en Duke, Boris met zijn dubbele vacht en Figo die er gewoon van geniet, bedacht ik hoe prachtig het eigenlijk is. Al deze katten die (meestal) in vrede en harmonie bij elkaar leven. Dat kan omdat er ruimte zat is, en ze kunnen gaan waar ze willen.

Running cats

 • Ze passen zich aan, malen niet om emancipatie en geven een man gewoon een oppoter die klinkt als een klok, waarna het slachtoffer letterlijk met de staart tussen de pootjes de trap afhobbelt, waar hij beneden getroost wil worden met een snoepje uit de grote kattensnoep trommel. Ze discrimineren niet. De vier roetzwarte katten leven gewoon bij de bonte. Dwarrel banjert door het huis, en niemand kijkt hem aan. PukII ziet slecht en af en toe zien we hoe Boris en Mickey de weg voor hem vrij maken als hij even zoekt waar zijn plekje ook alweer was. Kiko leeft haar leventje boven, en we maken de plasplekken gewoon schoon. Dankbaarheid is ons loon, want een kopje van Kiko is het koekje bij de koffie voor ons.

Happy cat character hold plate with thank you words. Vector flat cartoon illustration

 • Inmiddels is ons eigen avond ritueel aangepast aan de kattenfamilie. Dat begint al bij de laatste voerronde, en medicijnen uitdelen. De een slikt het gewoon door, de ander moeten we slijmen met een lekker hapje, en de derde spuugt het gewoon weer uit, waarna het hele ritueel overnieuw begint.

Side view cat swallow pill from bottle

 • Als de katten boven gevoerd zijn mogen wij douchen. De deur van de douche is gelukkig dicht, en dat is maar goed ook.  Duke en Lady liggen graag onder de kraan, die we stiekem laten druppen voor deze twee schatjes. Ze vinden ook niets heerlijkers dan plassen in de douche. Als we onder de douche vandaan komen is het best uitkijken voordat er iets bruins of grijs naar binnen floept. Ze leven apart, maar voor het slapen gaan zijn ze altijd samen, dit koppeltje schoonheid en lievigheid. Ze krijgen altijd hun eigen bakje kattenmelk voor het slapen gaan. Als ik voor het laatste toiletbezoek in de douche kom hoor ik het tikken van de pootjes al. Eerst komt Figo een kopje brengen, gevolgd door Boris altijd heftig spinnend.

Katzenklo und Co

 • Daarna maken Duke en Lady hun opwachting en schrikken al lang niet meer van de soms ijzingwekkende geluiden uit de toiletpot. Ze malen niet om de lucht of de bezienswaardigheid van mij met de broek op mijn sloffen en vragen allebei alleen om aaien en kroelen. Trouw elke avond zijn ze er, kop aan kop en kont aan kont. Ik ben wel bijzonder blij dat ze niet met de telefoon overweg kunnen, want dat zou me toch een plaatje worden!

Smart beautiful british cat with a tablet. Funny animals. Trendy cat dressed in beautiful clothes. Hipster cat

 • Ik kan de katten niet allemaal opnoemen en beschrijven, al zou ik dat graag doen omdat ze echt allemaal even lief zijn. Iedere kat met zijn eigen gewoontes, zijn eigen voorkeuren en eigen karakter. En allemaal zijn ze even lief aanhankelijk slim en trouw! Het is heerlijk om goed voor ze te mogen zorgen.

 

Dank je wel Dintelkatten, en dank je wel gulle gevers, dat we dit kunnen doen dankzij u!

 

cat couple and wonderful gift vector illustration