Stormachtige kattenstaarten

Met de katten gaat het goed. Zo te merken komt het voorjaar er snel aan, want het stormt regelmatig in huize Dintelkat.Vooral tegen de nachtelijke uurtjes heeft Beetje er veel lol in om haar spelletje Mickey II pesten uit te voeren en worden we wakker door ijselijk gekrijs. 

Komen we slaapdronken aanrennen na een dag hard boenen en schrobben, zit het krengetje parmantig op de trapleuning, en de arme Mickey II druipt naar beneden met haar nogal forse gestalte. Een klein hartje in deze mooie forse poes, die probeert dominant te zijn, maar katten prikken daar dwars doorheen.

We merken het steeds weer, poezen vechten veel meer tegen elkaar dan katers, die hun domein afzetten en elkaar kalm verdragen.

Het gaat dus goed met nieuwkomer Mickey II, die zich wonderlijk snel aanpaste en zich kalm en zachtjes door het hele huis beweegt.

Kijk onderaan dit stukje voor foto's.

katje spelen met wc-papier Stockfoto

  • Boris II gaat zeer goed, zie bijgevoegde foto’s onderaan deze nieuwsbrief. Hij eet goed is kalm en rustig en gek op kroelen.
  • Varta kreeg een prachtig geschilderd bord, met ‘love’ er boven. Deze bofkont is ook geadopteerd en krijgt aandacht van haar adoptant Sabine.
  • Kiko heeft steun gezocht bij Loesje II, na de zeer plotselinge dood van ons aller Siempie, die op een ochtend dood in haar mandje lag. Dit vriendelijke poesje die het ziekbed van haar vrouwtje mee maakte en haar troostte missen we, omdat ze zo vriendelijk en zachtaardig was.
  • Timmie en Sita de beide patientjes gaan ook goed. Allebei krijgen ze Semintra, Duke en Lady zijn bijna klaar met de kuur AB. 4 zorgenkatjes die we nauwlettend in de gaten houden. Vooral Timmie, die springt, speelt eet en slaapt maar toch ook ongeneeslijk ziek is. Ze kunnen elke dag overlijden, dat is soms best een verdrietig iets als we ze levenslustig zien dollen met de andere katten
  • Moos is weer verhuisd van het aanrecht naar de kattensofa in de kamer. Deze 18 jarige dame voelt zich weer goed na de operatie, en ook haar zware verkoudheid heeft ze overwonnen. Ze praat af en toe hard en vraagt om wat aandacht, en is een beetje de weg kwijt. Dat mag ook op die leeftijd.
  • Jamie is een bedaarde oude heer aan het worden, al heeft hij af en toe last van een oppoot bui. Zoals op een avond, toen we schrokken van heftig gekrijs in de gang. Daar zaten Timmie!!! En Jamie tegenover elkaar, met bolle vachten en dikke staarten, ruzie te maken met een enorm ordinaire luidruchtige scheldpartij. De vlokken haar lagen er omheen, en de zieke Timmie blies van kwaadheid. We konden ze kalmeren, en beide heren gaan vanaf die tijd poot aan poot door het dagelijkse leven. Er moest kennelijk vastgesteld worden wie er de baas was, en Timmie heeft duidelijk gemaakt dat de woonkamer zijn domein is. Jamie past zich aan en komt bij ons, waarna hij weer naar zijn eigen verblijven wandelt.

Cat in crown. Watercolor illustration Stockfoto

Een lange maand januari, met als sluitstuk Prinses Beatrix, 80 jaar oud.

Met de periode van de watersnoodramp 65 jaar geleden, dingen die gelukkig nog altijd herdacht en gevierd worden. De beelden op tv lieten zien hoe er ook dieren gered werden, naast talloze mensen die ontkwamen aan de waterslachting, voel ik rillingen over mijn rug lopen bij het idee dat ons huisje met katten en al onder water zou komen te staan.

Boot wegdrijven uit het verleden in het midden van de oceaan na storm zonder cursus over maanlicht hemel nacht skyline wolken achtergrond. Conceptuele karakter landschap screensaver. Life saver toekomst hoop begrip

Voorlopig waaien de winden door Dintelkat, letterlijk want ook katten laten windjes, en soms als Svenska onder het dekbed ligt hoor ik zachtjes fluiten en komt er een zware walm naar boven. De dames kunnen er wat van, en als het etenstijd is doen ze een wedstrijdje wie heeft het eerst zijn bakje leeg, vervolgens naar het meest volle bakje te rennen om de etende weg te werken.

We staan er altijd bij, want er zijn trage en snelle eters, ook bij katten.

Schrokkers ook, die na de eetpartij de zaak weer uitspugen omdat ze zich haasten naar een andere half volle bak.

Image of cat in gas mask  Ecology concept

Luchtvervuiling - De strijd tegen het roken neemt inmiddels groteske vormen aan. Een fanatieke fobische groep mensen maakt het de Overheid makkelijk om de sterk toenemende luchtvervuiling van vliegtuigen en scheepvaart, auto's en vervuilende fbrieken te negeren. Deze groep met zijn doordringende en opdringerige boodschappen via de media doet goed werk voor onze Overheid, om luchtveruiling niet aan te pakken. 

De tabaksindustrie krijgt proces na proces, waarbij de machtige vliegtruig- en scheepvaartbranche wordt ontzien.  Hoe komt dat toch? Af en toe verschijnt er een berichtje in de media oveer luchtvervuiling die duizenden doden per jaar vergt, waarna we er niets meer over horen. 

Onderstaande artikelen liegen er niet om, en toch worden ze genegeerd, hoe kan dat toch? Heeft de anti rook lobby dan zoveel geld in kas dat ze maar door kan gaan met discrimineren en beschuldigen zonder de andere oorzaken van vieze lucht aan te pakken?

Wanneer komen snoepfabrikanten, distilleerderijen en zonaanbidders aan de beurt als de rokers zijn uitgebannen? We weten toch allemaal wat drank met de mens kan doen? Hoeveel schade verkeerde voeding aan kan richten en dat we van teveel zonnen zonder bescherming ook dood kunnen gaan? 

Het is verbijsterend dat alleen rokers constant worden gewezen op 'fout' gedrag en de rest wegkomt met onverantwoordelijk leven?

www.nrc.nl/nieuws/2014/09/08/co2-uitstoot-zestien-grootste-schepen-die-van-a-1417819-a1033607

nos.nl/artikel/2106898-mega-cruiseschip-in-rotterdam-is-geen-feest-voor-het-milieu.html

milieudefensie.nl/luchtvaart/veelgestelde-vragen

www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/luchtvervuiling-vliegverkeer-veel-schadelijker-dan-gedacht

 

kat eet in bed en drinken - geïsoleerd op wit

Donorwet – Waarom moeten mensen overgehaald worden, waar is de vrije wil in dit alles. Als u het artikel uit de link leest zijn er enkel voordelen.

Toch twijfel ik, want hoeveel chronisch zieken wachten er niet op een passend medicijn, en is onderzoek voor levende chronisch ziekten niet even belangrijk?

Bron: #laat je hart spreken: https://laatjehartspreken.nu/waarom.html

Creatieve Blood Donor Day motivatie informatie donor poster. Bloed donatie. Wereld Bloeddonordag banner. Rode beroerte en tekst. Medische design elementen. Grunge textuur. Stock Illustratie

Koe Hermien -  Onze krant BN/De Stem schreef het laatste artikel over dit dier, dat nu eindelijk rust krijgt. Daarna mag ze van haar eigenaar naar een bejaardentehuis voor koeien. Wat een drukte en aandacht, ook de politiek deed letterlijk een duit in het zakje.

Wij vonden het enigszins vreemd. Oude katten zijn bij de overheid niets waard, een verdwaalde oude kat krijgt geen enkele aandacht. Hoe kan het toch dat in enkele gevallen individuele dieren wel aandacht krijgen terwijl er toch honderden dieren in asielen en zwervend leven. Vaak voor zichzelf zorgend, er mag in sommige gevallen op ze gejaagd worden, en over bejaarde katten hoef ik het al helemaal niet te hebben.

Een koe heeft net zomin als een oude kat intrinsieke waarde bij de overheid, behalve dan de kiloprijs voor het vlees.

We gunnen Hermien een mooie oude dag natuurlijk, want ook koeien zijn slim, en kunnen aangeven of ze pijn hebben of bang zijn.

Oude katten kunnen dat ook, en alle dieren zijn afhankelijk van ons mensen.

Worden ze opgegeten of mogen ze doorleven in redelijk goede omstandigheden?

Darwin zou er van schrikken, als hij nu kon zien hoe zijn stellingen misbruikt worden in megastallen fokkerijen waar enkel winst gemaakt wordt aan levende wezens, met gevoel en pijn bewustzijn.

Zouden we het nog mee maken dat dieren weer gezien worden als schepselen, en niet als bruikbare dingen gemaakt voor mensen om op te eten en te gebruiken?

 

Bron: BN/De Stem

https://www.bndestem.nl/binnenland/dierenarts-afgebeld-ontsnapte-koe-hermien-krijgt-paar-weken-rust~a82fc58d/

 https://www.bndestem.nl/binnenland/koe-hermien-gered-van-de-slacht~a81388f9/

Cat and Cow are Best Friends Cartoon Character Illustration

 

 

 

Herdenkhoekje:

 

Siempie (Sientje)

Ze kwam hier na het overlijden van haar vroegere eigenaar. De dochter bracht haar en vertelde dat Siempie de hele ziekte en overlijdens geschiedenis van de vroegere eigenares (haar moeder) bij haar was gebleven. Op het hoofdkussen, vlak bij.

Toen het niet meer kon moest ze afscheid nemen van Siempie, en wij maakten filmpjes van Siem, ook toen ze een zeer pootje had en naar de DA moest. De vroegere eigenares lag in bed met de filmpjes van Siempie op haar telefoon.

We missen dit lieve poesje, maar zijn dankbaar dat we iets konden betekenen voor deze mevrouw. We wensen haar dochter veel sterkte toe.