Patapoef Keetje Tippel + mus

Mussige dag

 • Vanmorgen hoorden we dat onze kachel belde. Van tijd tot tijd vlamt 'ie lekker, maar nu aarzelden we, want welke kachel belt er nu? Het geluid alsof een tram belt, maar dan zachter. Tot we gepiep hoorden, en wat kattenl om de kachel zaten te wachten tot het pieppertje naar buiten kwam. GertJan kon de kachelpijp een stukje opschuiven. Toen zat er plotseling een mus op de keukenkast. 
 • Met een stuk of 12 hitsige katten die het beest op de poot volgden. We vormden een hecht team, GJ deed keukenraam en -deur open en ik speelde scheidsrechter vogel-kat. 
 • Uiteindelijk vloog het beestje onbeschadigd naar buiten en konden we uitrusten van deze aparte gebeurtenis, en gaan over tot de orde van de dag. Zoals bij de overheid, waar ze gewoon doorgaan om rijken rijk te maken en armen nog armer. Hier ziet u het net niet slachtoffer en zijn belagers:
 

 

 • Hectisch drukke tijden waarin we ons steeds afvragen waar mensen soms de kracht en moed vandaan halen om hun allerliefste dier af te staan. Er is eenvoudigweg geen keus, zoals bij de laatste drie nieuwkomers. Gedwongen afstaan of het nu door ernstige ziekte is of verhuizing naar een kleiner huis, altijd weer is er dat onpeilbare verdriet.
 • We zijn trots op uw vertrouwen, en zullen uw kattenkinders vertroetelen en verwennen.

 • Nieuwkomer Catootje (en de andere 45 katten) kunt u zien in het smoelenboek
 • Ze is een erg lieve poes, en heeft goed gegeten. Dat is knap voor de eerste dag. Bang voor alle vreemde katten, de geurtjes en geluiden, dus hebben we haar hok afgezet met een wit laken zodat ze in alle rust kan wennen.
 • A.s. woensdag komen er nog twee nieuwkomers bij, die plaatsen we in de kattenkeet bij Missy en Poesje. Het gaat goed met deze twee bange schuwe lieverds, ze eten goed en Poesje durft al voor het raam te zitten.
 • We wensen de eigenaars van de komende nieuwkomers veel sterkte toe, want ook dit is een gedwongen opname waar eigenaars buiten spel worden gezet door ziekte of andere nare omstandigheden.

 • De nieuwkomers Becky en Tara zijn bijna gewend, en druk bezig om het huis te verkennen. Af en toe wandelen ze even naar binnen, bekijken het kattengespuis en vervolgen hun weg. Wat is er veel te zien, we moeten ze echt roepen als we nog even willen genieten van deze twee schoonheden. Makkelijke katjes, waarbij je ogenblikkelijk merkt dat ze enkel liefde van mensen ondervonden. Nieuwsgierig en aardig, ze laten altijd andere katten voorgaan.
 • Becky Patapoef. Haar bijnaam kreeg ze van een Belgische keurmeester, de Vlaamse betekenis is een te dikke vrouw. Al werd Becky wel kampioen op de enige wedstrijd waar haar eigenaar naartoe ging.  Wij vinden haar niet te dik, ze is een gezellig allerliefst katje, dat geniet van kroelen én eten! Heerlijke meiden waar we van genieten. Becky is een BK Harlekijn, een geluk brengertje volgens de mythen.  Dit hoorde ik allemaal van de vroegere eigenares, die ook veel verdriet heeft, maar blij dat ze hier terecht konden.
 • Tara is een pittige tante, erg aandoenlijk met haar mooie grote ogen en het donkere mondje. Ze wil graag gekroeld worden maar zelf bepalen wanneer. Ondanks hun leeftijd zien ze er allebei prachtig uit. Op hun eigen pagina kunt u alles over ze lezen, en zien.

Keetje tippel

 • Gisteravond schrokken we hevig van luid gebrul uit de gang. Hijgend kwamen we op de overloop, waar Keetje tippel de weg versperde. Letterlijk stond ze als een dame van lichte zeden met haar voorpootjes overeind tegenover de 19 jarige Boris II de grote rooie, die Boris I met gemak op zijn poot neemt. De herrie kwam omdat Boris II langs Keetje de trap af wilde. Keetje schold hem verrot en maakte duidelijk dat Hij Er Niet door mocht. De rode heer pikte dat niet, en gaf mevrouw Keetje een harde oppoter, een rechtse directe. We stonden ons af te vragen of we in moesten grijpen bij deze straatruzie, toen Boris II bedaard op het bankje voor de trapleuning sprong, en via de leuning de trap af, net over de kop van Schaduw die ook kwam kijken waar dat ordinaire gegil vandaan kwam.
  Keetje zette haar pootjes weer op de grond, gaf Vino een lik op zijn kop en vertrok naar de slaapkamer, waar zelfs Maussie beduusd van het bed kwam uit ontzag voor onze Keetje tippel
  De vroegere eigenaars noemden haar al zo, en hoe waar is dit. Ze tippelt overal heen en is gek op relletjes schoppen, en op mannen. In het voorbijgaan tipt ze mannen met haar voorpoot aan, en Stukje moest er ook aan geloven. Geen punt, en we hoefden geen Rechter in te schakelen wegens lospotigheid van onze Keetje Tippel.
 • Stukje was gewillig, en de andere katten vinden een opdringerige kat niet erg, zo nodig trekken ze een poot en schieten raak. Dat regelen ze onderling met soms een luid protest, waarna het snel weer rustig is.

Leeftijd en Monster

 • Katten blijven ondanks hun leeftijd gracieus en sierlijk. De meesten hebben van nature make up op, en Maussie als je goed kijkt zelfs een brilletje. Ondanks de hangbuikjes hier en daar, schommelen ze elegant het huis door, springen eens naar een vliegje en gaan slapen.

  Soms vinden ze het prima om bij elkaar te slapen, en besnuffelen elkaar van onder tot boven. Als er dan een vette scheet komt met een hoop geluid trekt het bijliggende slachtoffer verwaand het neusje op en springt naar een veiliger plekje.

  Jaloers word ik er wel van, en vraag me af waar de wijsheid van katten vandaan komt. In de loop der jaren heb ik geen kont meer maar een hangbroek, en als ik vanaf mijn voeten naar boven kijk is de zwaartekracht onverbiddelijk: Teveel losse vellen en rimpels waar ze niet behoren te zitten.

  En toch geniet ik elke dag van de poezels. Ze laten elkaar met rust, reageren direct en raak als ze gestoord worden, eten zonder zich te bekommeren om de lijn, en van My Too hebben ze nog nooit gehoord. Dieren zijn geen mensen, maar wat kunnen we veel leren van deze dons ballen op 4 poten. Dus hebben we nu al twee bijnamen: Patapoef en Monster Kots. Voor diegenen die bang zijn dat Monster ziek is: Monster schrokt haar eten in rap tempo naar binnen, zodat ze snel bij de andere katten kan snaaien. Daarna spuugt ze het teveel gewoon weer uit.

  Monster met haar allerliefste koppie en lieve maniertjes heeft zelfs Froodo onder de plak gekregen. Hoe?  Ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat Froodo graag op haar eigen krabpaal in het hoekje zat, en op een goed moment een ander mandje had. Het werd me duidelijk bij het schoonmaken van de krabpaal: een dikke straal Monster kots liep via de muur over de bovenste paal op het plekje van Froodo. Monster mikt zo goed dat een deel van de drab op het vloer stopcontact terecht kwam, maar dat hadden we net niet gezien.

   
 • Toen ik gisteren bijna gereed was met het eten en even wilde stofzuigen was er kortsluiting. Alles in de keuken viel weg, waarmee weer duidelijk werd hoe slecht we zonder elektriciteit kunnen. De koelkast viel uit en de vaatwasser lekte, donkerte alom, met een aantal katten Die Wilden Eten! Met een zaklamp heeft Gertjan de goede groep aardlekschakelaars gevonden, en heb ik net niet mijn benen gebroken over de kluwende katten die dramden Om Eten! En gelijk hebben ze toch?

De ZooPlus-bus

 • In veel plaatsen zie je de 50-plus-bus, voor mensen die geen vervoer hebben en er ook wel eens uit willen. Een mooi initiatief, waar wij geen gebruik van hoeven te maken dankzij de mooie dierenvervoersauto van Dierenlot. Deze fantastische Stichting voorziet honderden stichtingen en verenigingen van dierenambulances tot verbouwspullen, en nu dus ook nog van ZooPlus retour food en nonfood. Heb je een probleem? Je kunt het even kwijt bij Dierenlot, er wordt mee gedacht en gehandeld, en je kunt weer voort. Onbetaalbaar, en hoe moet je deze bescheiden en geweldige mensen bedanken? Daar willen ze niets van horen, dus bij deze: Dierenlot bedankt voor alles!
 • Wat Dierenlot allemaal doet kunt u lezen op hun site: https://www.dier.nu/
 • De nieuwe vlag wappert weer, want Dierenlot zou bij iedereen bekend moeten zijn, en het enige dat wij kunnen doen is een vrolijk wapperende vlag aan de gevel hangen om Dierenlot nog meer bekendheid te geven. Dé Organisatie voor dieren die ECHT HELPT!

 

 • Nu wil ik ook graag ZooPlus noemen. Dé sociale Internet winkelketen die geretourneerd non-food en food niet wegsmijt, maar opspaart. Als er weer een trailer vol is krijgt Dierenlot bericht, die een ZooPlus-Bus inschakelt die alle spullen ophaalt. Vervolgens schrijven ze talloze stichtingen aan: We hebben weer voorraad, kom je het halen?
 • Feest, want niet alleen heel veel dierenvoeding van klasse kwaliteit, ook non-food als krabpalen etc., die we nu zelfs kunnen vervangen als ze op de draad versleten zijn. Als er een keertje minder kattenvoer is kunnen we terecht bij De Poezencentrale in België, die ook het retourvoer van ZooPlus mag verdelen.
 • ZooPlus kent ook een kortingsregeling, waar stichtingen etc. korting krijgen op de aankopen, en dat scheelt best veel.
 • De sociale winkel in dierenbenodigdheden: https://www.zooplus.nl/

 • Ook van Zwagers Dierenvoer  https://www.zagersvogelvoeders.nl/ Komt regelmatig een zending kwaliteitsvoeding, via José te Dinteloord, waar we altijd erg blij mee zijn. Met straks 47 oudere katten die drie keer daags een klein hapje willen hebben we veel nodig.
 • Ik wil ook de mevrouw bedanken die een grote zak BKvoer bracht, de mensen die zomaar zakken kledingen lappen aan de deur zetten, zakjes sparen en alle mensen die ons financieel steunen.
   
 • Dank je wel Dierenlot, en dank je wel ZooPlus, mensen uit Dinteloord en iedereen die aan ons denkt: 

 

Heel erg hartelijk bedankt