Op de grens van twee jaren

 • We hopen dat u het nieuwe jaar even goed bent begonnen als wij.
 • Wij kregen vanmorgen een verrassing bij de mail: Een auto die we gebruiken mogen van Dierenlot!
 • Een grote wens, omdat het ophalen en uitladen van de grote hoeveelheden kattenvoer en kattenbakgrit lastig is in onze auto. Een tweedehands karretje, dat zo zwaar wordt beladen dat deze met zijn kont over de grond sleept. GertJan zal het veel makkelijker krijgen om alles in te laden en binnen te zetten, zodat we vanuit de gang de voorraden over het hele huis verdelen.
 • We zijn nog steeds in de ongelovige fase, en zullen woensdag de 25e januari met eigen ogen zien dat het echt waar is. Een auto van Dierenlot.
 • De organisatie die zoveel goed werk doet voor dieren dat het amper te meten is.

 • Nu kunnen we een grote wens in vervulling laten gaan: Mensen met een huisdier vervoeren van- en naar de dierenarts, naar de trimmer of anders. Tegen een voordelig tarief. We merkten n.l. dat sommige mensen moeite hadden met het brengen van hun kat.
 • De nieuwkomer komt nooit alleen, en soms is er ontroering als we zien hoeveel spulletjes er voor hem zijn meegebracht. Eetbakjes, dekentjes, kussens, soms zelfs hele krabpalen, en zelfs een keer alles gebracht in een dure deel taxi. Nu kunnen we dat veranderen, en aanbieden om de kat met eigenaar (indien gewenst) op te halen + de benodigdheden, als de mensen dat kwijt willen.
 • We kunnen ons geluk niet op, en zijn in jubelstemming.
 • Samen met de donatie van het Dinamofonds zijn we innig tevreden, en hopen dat we dit werk nog heel lang mogen doen.

Cat with myopia

 

 • Froodo gaat heel goed! Wat is ze goed opgevoed aanhankelijk en lief. Ze wandelt door het huis, mept terug als een kat zich opdringt, en eet met de groep uit haar eigen bakje. Froodo ruikt aan alles wat nieuw voor haar is, leuk om te zien hoe ze alles opnieuw besnuffelt. Als haar kussentje gewassen is krijgt dat een uitgebreide ruikbeurt, voor ze erop neerploft. Bij het uitnemen van de kussens voor de was loopt ze mee, om te kijken wat er met haar spullen gaat gebeuren. Mevrouw Froodo, geen zorgen meer, het gaat prima met haar.

Grocery supermarket trolley. A small kitten looks in an empty grocery cart. Concept - pet products, supermarket or Internet service

 • Met Duke gaat het buiten verwachting goed. Hij eet goed, en deze bikkel neemt elke dag zijn hartpil in, en komt (liefst op het toilet) kopjes geven en vragen om een kroel. Zijn zusje begint alweer te hoesten, dat proberen we onder de knie te houden met Respire. We nemen haar altijd mee naar de DA, zodat die kan beoordelen of weer een AB kuur noodzakelijk is. Ze zijn onvoorstelbaar lief deze twee mooie lieverds, en we hopen zo dat ze nog heel lang hier blijven wonen, en niet ziek worden of erger.
 • Met de rest van de katten gaat het heel goed.

 

A scottish straight cat was convicted of stealing sausages.

 • Bobby is wat onberekenbaar, maar erg lief. Hij geniet zichtbaar van zijn eigen warme holletje, en koekeloert voorzichtig om het hoekje als hij ons hoort. Bij de laatste voerbeurt staat hij achteraan, bescheiden wachtend op zijn eigen bakje.

cat

 • Dwarrel is helemaal los, en durft al geaaid te worden. Hij kijkt nog steeds bangig, maar dankzij Pluisje zaliger durft hij er uit. Hij mag doen wat hij wil en weet dat er geen nare dingen komen. Ook Dwarrel begint ons te vertrouwen.

A cat do not like nasty little children. It was arrested.

 • Dank voor ons medebestuurslid Peter Houweling, die naast het vele werk van zijn eigen Evercare Assurantie Kantoor altijd bereid is om ons te helpen als er bijv. problemen zijn, of we hebben advies nodig: Peter is er en staat ons bij met raad en daad. Ook op het financiele vlak, zowel particulier als de financiele Dintelkat zaken. Een hele geruststelling dat op de achtergrond een vakman aanwezig is die onze administratie controleert, en adviseert. En dat allemaal voor niets!

Dank je wel Peter!

 

 

Kitty in love