Nattig nieuws en meer

 • Puur genieten van het zonnetje, dat niet meer brandt en uitput door de hitte. Fijn dat u mee leest want er is weer heel wat gebeurd in huize Dintelkat.
 • Allereerst wil ik de trouwe donateurs hartelijk bedanken voor het elke maand weer doneren van giften. Drie baasjes doneren terwijl hun kat is overleden, prachtig. We zijn er erg blij mee, zeker nu er drie katten kwamen zonder eigenaar die iets bij konden dragen aan de onkosten. 
 • Voor Tommy kregen we 100 euro onkostenvergoeding. Samen met de dierenartskosten en autorit naar Amsterdam waren we daar blij mee, het is gelijk op + eigen bijdragen.
 • U weet dat het praten over geld lastig is maar ook noodzakelijk willen we door kunnen gaan met het mooie en zware werk.

 • Poesje en Missy bleven alleen achter, en vonden tijdelijk opvang in de schuur van buurtbewoners, hier vlak bij, waar ze het goed hadden met krabpalen allerlei voeding en mandjes. De baas besloot dat hij het leven niet meer aankon, en de mensen die voor de katten zorgden hadden zelf veel katten. Zo kwamen ze hierheen, en wonen nu in de kattenkeet.
 • Lief, aanhankelijk maar te bang om te eten. Ze zien er prima uit, maar kruipen nog weg. Na het ingeven van eetlustopwekkers kwam Poes tevoorschijn en at een bakje leeg. Missy kroop onder een dekbed, en ik moest haar bekje open wringen om het goedje naar binnen te werken. Het komt goed, al zal het heel lang duren.
 • Vino Duke en nog wat andere katten zitten voor het keetraam zielig te wezen, maar zij hebben nog drie verdiepingen over, het moet voorlopig tot Poes en Missy wat minder bang zijn. Het gaat vooruit, Poes kruipt niet meer weg, en ze eten volop brokjes. We hebben 7 soorten natvoer geprobeerd. Verse vis zijn ze niet gewend, dus komt nu de rosbief. Bij dezen, nogmaals bedankt buren van Poes en Missy, voor uw donatie van 50 euro.

 • Met Zwartje gaat het goed. Ze is naar boven gekomen en ligt het liefst in haar eigen mandje onder de tafel. Ze is dol op kroelen en geniet als we naast haar gaan zitten als ze eet. Het lijkt alsof ze treurt, dus geven we haar extra aandacht en een toetje liefde. 
 • Schaduw ons schuwe oude dametje komt steeds vaker boven, waar ze naast Zwartje een eigen plekje vond. Ze eet slecht, en we vrezen dat dit pittige dametje het op gaat geven, momenteel zit ze weer in de ren te genieten van het zonnetje.
 • Ook Pukkie een kat van de 1e lichting 5 jaar geleden, wordt duidelijk oud en kattemikkig. Ze eet minder kruipt op schoot, ze is moe en wat lusteloos. Ze krijgt extra vitamientjes, net zoals Zwartje en Schaduw
 • Vino is weer naar de dierenarts geweest. Hij huilt met enorme uithalen en zoekt iets wat niet te vinden is. De dierenarts dacht bij het huisbezoek aan hoge bloeddruk, dus is GertJan gisteren met hem naar Bergen op Zoom geweest waar ze een bloeddrukmeter hebben. Drie keer gemeten, en Vino heeft een normale bloeddruk. De onze schoot omhoog bij het zien van de rekening: 45 eruo voor een bloeddruk opmeten, incl. korting! 
  Misschien heeft hij wat dementie, al vinden wij 16 jaar nog jong, en Vino ziet er nog altijd prachtig uit. Ook Vino krijgt een pilletje aandacht extra en een toetje liefde erbij.
   
 • Elvis is ook bij de dierenarts geweest voor schildkliercontrole. Zijn schildklierwaarde lagen rond de 100, en is gezakt tot 37!!!Hij is wat aangekomen, en vermaakt zich prima. Hij is een wat onzekere kat, met zijn neurologische aandoening en vreemdegang één van onze lievelingen. Hij neemt goed de medicatie door een klein beetje verwenvoer, en eet goed. Hij was behoorlijk aan de diarree, met wat pilletjes extra is dat verdwenen. Een schitterende en erg lieve kat. 

 • De plassers betrapt! Beetje mikte met trillende staart een harde straal op de printer, vlak tegenover me. Ik nam haar op en keek haar doordringend aan. Beetje dat hoort niet, je bent een meisje en moet op je kurkjes (kats voor hurkjes) zitten als je plast. En, op je kurkjes netjes in de kattenbak. Ze keek me niet begrijpend aan.
  Maar vrouwtje ben je dan vergeten dat jij Stukje mijn broer en mij vroeger naar die enge dame bracht waar ik in slaap werd gebracht? Dus ben ik een beetje vergeten of ik een meisje of jongetje ben. Sorry hoor ik kan er niets aan doen.’ 
  Ik dacht terug aan de kittentijd waar Stukje Beetje bereed als een paardje. De vanzelfsprekende beslissing om ze te laten “helpen” of liever gezegd afhelpen van hun vrouwelijk of mannelijk geslacht. Ze hebben nooit geprotesteerd, omdat dieren dat niet kunnen. 
  Het moet omdat er al lang veel teveel katten zijn, maar ik denk soms vertederd aan de tijd dat deze twee verwilderde katjes openlijk onder de ogen van iedereen de liefde bedreven. Het is beslist niet waar dat Beetje plast door de neutralisatie. Beetje is vanaf haar kittentijd altijd wat wild gebleven. Ze is erg lief en aanhalig, maar als ze schrikt is dat zo hevig dat ze met alle vier de pootjes tegelijk omhoog springt. Ze blijft erg gevoelig voor stres, en ik denk dat het plassen daarmee te maken heeft. 
 • De andere plasser is Mickey II die doet het stiekem, en toen ik de verdachte betrapte door te posten op de trap, gewapend met een schaaltje water, kwam de dader sluipend tevoorschijn. Toen het witte puntje van zijn staart op de grond lag wachtte ik tot een plasje urine vlak voor de kattenbak lag. Wat voelde me min en schuldig toen ik het water op zijn kop gooide. MickeyII schrok, en rende de kamer in. Daar gaf ik hem na zijn doop een kattenstaafje. Of het door het water kwam of door het staafje, er is niet meer geplast buiten de bak. 
 • Nu nog de douche, waar elke morgen een plas ligt, eerst in het hoekje naast de douchecabine. Daar heb ik een kattenbak neergezet, en dat helpt. Maar, de plasplek aan de andere kant van de douche blijft, en ik zie mezelf echt niet dagen op het toilet zitten om de dader te betrappen. Ik vermoed dat Romeo het doet, die deed dat vroeger ook, maar het blijft een vermoeden.
 • Het helpt niet als ik roep ‘wil de echte plasser zich melden?’

Ze kijken me onschuldig aan, ‘waar heb je het over’ en slapen weer verder. Gelukkig dat er in de douche waterdichte tegels liggen. In de gang is op drie plaatsen de vloerbedekking weggevreten, niet leuk maar het hoort er bij.

Net zoals veel katten, die praten, spinnen, naar ons toekomen en klagen, ze spelen slapen huilen en lachen. Vooral BorisI heeft een duidelijk gezichtje, met een brede lach. 

En hier wil ik het bij laten, en wens u een heel fijne septembermaand toe.

 

 

 

Herdenkhoekje

Tommy heeft heel lang alleen gezeten met een jongere kat, en was uitgemergeld. Zijn vroegere vrouwtje was lange tijd ziek. Ze had altijd heel goed voor de katten gezorgd, maar dat was de laatste tijd niet meer mogelijk. 
Maandag zijn we met Tom naar de dierenarts geweest waar werd bevestigd dat hij zeer hoge schildklierwaarden had. Hij was heel erg lief, spinde en lag graag op schoot.
Een kat zoals Tom die te lang zonder schildklier medicijnen leeft, loopt het risico op orgaan beschadigingen. Zijn hoge leeftijd 18 jaar speelde ook op, Tom was versleten.
 
De medicijnen kwamen te laat, want Tom liet gisteren alle ontlasting lopen en raakte gedesoriënteerd. Vanmorgen kon hij niet meer op zijn pootjes staan, en is bij de dierenarts ingeslapen.