Lentestaartje

 • Er zijn in één weekeinde drie nieuwkomers: Gringo, Didi en Tommy bij gekomen.
 • Didi en Tommy zijn erg lieve aanhankelijke grote ex katers, kruisingen Maincoon en Europese korthaar. Het is mooi om te zien hoe deze grote katten angstig in hun hok blijven, en elke dag ietsje meer durven. Ze eten goed, zijn goed gezond, al moet Tom eens per week een laxeermiddeltje.
 • Gringo kwam er als laatste bij, een spoedgeval. Na overlijden van zijn baasje, heeft hij een poos alleen in huis geleefd, verzorgd door baasjes dochter. Gringo is een bange en schuwe kater, die we in de kattenkeet hebben gezet, zodat hij langzaam en in eigen tempo kan wennen aan de andere katten in en om het huis.

Kittens

 • Dat maart zijn staart roert merkten we de vorige maand goed.
 • De katten waren onrustig, en sproeiden er heerlijk op los. Nieuwe flessen schoonmaakazijn waren zo op, want de dame (Beetje)!!! en heren plasten gewoon over de azijn heen.
  Stukje was aanvoerder, met Froodo, Boris en Romeo, Rocky, Monster, Jamie en Bertus achter zich aan. Trap op trap af, en we hebben ze maar uit laten razen. Via de trappen de ren in en de extra buitenruimte werd ook niet vergeten. Cursus voor katten toilet gebruiken?

 

 • De grote en onmisbare stoomzuiger deed zijn werk, en alle luchtjes verdwenen net zoals de maartse buien, het is weer rustig in Dintelkat.
 • We hebben boven weer een klopgeest. Midden in de nacht om een uur of drie horen we regelmatig kloppen met een bepaald ritme. Als we gaan kijken liggen de katten allemaal in diepe rust, buiten een knipoog van LoesjeI, die ik verdenk van krabben precies tegen de verwarmingsradiator aan. Loesje is gek op herrie maken en gooit altijd ‘per ongeluk’ haar lege voerbakje ja hoor, tegen de radiator. Dat klettert zo lekker, en het ondeugende smoeltje als ik kom kijken zou je opvreten.

 

 • LoesjeII gaat goed, die zit elke avond tegen bedtijd beneden aan de trap te wachten op haar bakje kattenmelk. Ze spint en kroelt graag, maar wil niet naar beneden.
 • Beneden zit Elvis ’s morgens vroeg al te wachten om naar buiten te kunnen. Zodra GertJan de dikke deur opent trippelt hij naar buiten, ontwijkt Dwarrel die regelrecht naar zijn eigen paal huppelt. Dat hij met drie pootjes loopt valt niemand meer op. Dwarrel wordt steeds liever en aanhankelijker, hij komt zelfs af en toe boven.
 • Poekie  is helemaal veranderd. Ze komt op schoot, wil gekriebeld worden als ze jeuk heeft aan de pootmissende kant, en ik ben bezig om haar heel voorzichtig te wennen aan opnemen. Ze schreeuwt nog steeds als een kat haar in de weg zit, maar het wordt steeds stiller hier. Ze is eigenlijk een heel apart poesje. Haar kopje is beige/grijs, haar achterlijf en staart voornamelijk grijs en het middenstuk past bij allebei: beige/grijs. Na het opnemen kijkt ze me vernietigend aan, maar vergeet te krijsen. Ik hoop haar zo op de weegschaal te krijgen om te zien of ze echt afvalt. Ze heeft heftige braakbuien, en haar ogen zakken een beetje in, we vermoeden dat ze iets aan haar nieren heeft. Hoe moeten we bij haar bloed laten prikken? Dus krijgt ze wat semintra, en sinds die tijd geeft ze niet meer over. Ze eet het liefst kliekjes van ons bord, en als ze die niet krijgt komt ze ze halen als we aan het eten zijn.
 • Mickey is rustig en mengt zich niet meer in onderlinge ruzietjes, Maiky en Grimmel zijn maatjes geworden. Ze staan op pagina 2 van het smoelenboek, dat wil niet zeggen dat ze er niet meer zijn natuurlijk. Deze verstandige en wijze katers hebben elkaar gevonden en zitten gezamenlijk te wachten als het voer eraan komt. Grimmel  heeft een baantje aangepakt: aanrecht bewaken liefst tegen etenstijd.
 • Lady moest weer naar de DA, en Elvis is daar ook geweest. Het blijkt dat deze lieverd een slecht gebit heeft, dat hoognodig behandeld moet worden. De waarden van zijn schildklier waren veel te hoog, en hij kreeg pijnstilling. Zodat hij langzaam aan kan sterken, en daarna de gebitsoperatie ondergaan. Dan kan deze allerliefst kater weer verder, zonder gehinderd te worden door  pijnscheuten in zijn bekkie. Lady heeft weer haar oude kwaal, en zit wegens een luchtwegirritatie aan de AB.
 • Vino is een beetje de weg kwijt. Zijn plekje hier op de bank is al lang leeg, sinds Poekie erbij is gekomen. Vino haat harde geluiden en is bang voor Poekie nota bene een katje dat drie keer past in deze grote Heer Van Stand die nog altijd zijn eigen gracveuze golvende gang heeft. Hij staat soms tegen zijn eigen spiegelbeeld van de glazen deur te praten, hard en vragend, en met zijn poot probeert hij duidelijk te maken dat Hij Hier De Baas is. Stomverbaasd als we de deur open zetten en er niemand achter zit.
 • Met Molly en Noussie gaat het prima. Ze willen niet naar boven, al is Noussie regelmatig hier te vinden. Ze zitten het liefst op de hoge plank bij de ingang beneden. Molly is een echte vrijkont.
 • Er kwam een verslaggeefster van de Westbrabander, de dorpskrant van Dinteloord. Ze is een kattengek net zoals wij, dus de middag vloog voorbij waar we zomaar de tijd vergaten. Een paar dagen later stond er een bijzonder leuk artikel in, met Vino op de trap in de nieuwe ruimte. Jammer dat er nog geen krabpaal in stond en dat het regende, maar ze maakte toch een erg leuke foto. Hier kunt u het artikel lezen: www.dintekat.nl/news/artikel-westbrabamder-08-03-18/
 • We kregen onverwachts bezoek. Een mevrouw van de oudervereniging Regenboogschool te Dinteloord. Alles stond op zijn kop, want de woonkamer moest gestoomzuigd, die is altijd het meest smerig van het huis, omdat de katten op twee poten daar ook wonen. En reken maar dat die vervuilen oho, ik schrok van onze eigen troep.
  De mevrouw lette daar niet op gelukkig, ook niet op de 8 katten die haar aandachtig volgden, vanaf de plaatsen op de kast krabpaal en keuken. Ze vertelde dat er voorjaarsmarkt was geweest op school, met een mooie opbrengst. Er was in overleg met school besloten dat een deel van de opbrengst bestemd was voor goede doelen uit Dinteloord, en Dintelkat was er eentje van.
  Of we de volgende dag het bedrag in ontvangst wilden nemen.
  We waren compleet verrast, want dit is nooit eerder gebeurd.
  De volgende dag hadden we een leuke middag op die gezellige school.
  De kinderen  kwamen naar de sportzaal, en stelden vragen, nadat een grote prachtig gemaakte cheque aan ons was overhandigd ter waarde van 125 euro. Wat een heerlijke middag, met de verfrissende en eerlijke vragen van kinderen en de oprechtheid die alleen kinderen hebben.
  Van dat geld samen met het bedrag dat FB vrienden bijeen bracht in januari, konden we eindelijk de grote leefboom voor de katten realiseren, en Piet Huijzer onze vriend heeft samen met GertJan 2e hands planken gekocht en Piet heeft daar een prachtige toren van gemaakt, waar de katten veel inzitten. Het weekeinde daarna kwam Piet met een bankje, dat had hij gemaakt van planken die hij bij het grofvuil vond.Van Dierenlot kregen we de toezegging dat zij de kosten van plexiglas voor hun rekening namen, en Mozza clips gaf bij elkaar 25 euro + een gift van wat anderen, daar konden we weer een mooie professionele katten weegschaal van kopen. Nu hoeven we niet meer eerst zelf te wegen daarna met een kat in de arm, maar kunnen de kat apart wegen. Minder confronterend voor ons... En vooral beter en nauwkeuriger voor de katten.
 • Van Dierenlot, die nu de geretourneerde artikelen van ZooPlus verdeelt onder armlastige organisaties zoals wij, kwamen vier gloedjenieuwe krabpalen mee + een hoeveelheid overheerlijk kattenvoer.
 • Via die prachtige retour regeling van ZooPlus ontvangen we ook regelmatig kwaliteitsvoeding en kattenbakgrit van het Poezenparadijs in België, zij verdelen de ZooPlus spullen in België, en wij mogen daar ook afhalen.

 

U ziet het, enkel positieve en mooie dingen, hoe kan een Lente beter beginnen dan met blijdschap?

 

We wensen u een heel mooie en diervriendelijke Lente toe!