Lachen

Kan er niets aan doen maar ik moest grinniken toen op het nieuws de laatste hype aan bod kwam: roken op straat wordt verboden. In een wijk van Rotjeknor. Dat is natuurlijk de allerschoonste stad van de hele wereld???

Hier kunt u zien hóe schoon het daar is: https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10345390/lucht-in-rotterdam-net-zo-vies-als-beijing

 

 

Een kennis liet ons het luchtrooster zien dat in een vensterraam zit. De meeste ramen hebben een luchtrooster teneinde de smerige lucht te ontdoen van viezigheid voordat die naar binnen komt.  Ze moet elke week die roosters reinigen en houdt daar een vieze zwarte doek aan over, die ze direct weggooit.

Het gepest begint groteske vormen aan te nemen want met een temperatuur van 30 gr. gemiddeld met nieuwsmededelingen dat dit nog nooit is voorgekomen, is het bijna lachwekkend om de paar rokers die er nog zijn uit te roeien.

Waar alcohol welig stroomt in deze hitte en bbq’s stinkend dood dier bakken is het grotesk en dom om te zeuren over een sigaretje buiten, omdat het binnen al overal verboden is. Krijgen we een maatschappij van klikspanen en verraders die hun buren bij de dokter aangeven omdat hij/zij rokend buiten stond?

 

Als we dit afwijkende weer uitsluitend op klimaatverandering gooien en blijven ontkennen hoe slecht het gesteld is met de luchtvervuiling in Europa en vooral Nederland, hebben we allemaal boter op ons hoofd. Boter van koeien uit de Intensieve Veehouderij, die ondanks grote prachtige innovatieve stallen dood gemaakt worden omdat mensen ze lekker vinden. Ondanks bewijzen hoe ongezond vlees is voor mens en het milieu: www.wkof.nl/nl/kanker-voorkomen/verklein-de-kans-op-kanker/eet-minder-vlees

Ik ben (gelukkig) geen geleerde professor, en hoef geen mening te hebben over dit alles.

Het (voor)oordeel van anti- en ex rokers irriteert, omdat niet roken kennelijk niet inhoudt dat je verdraagzaam wordt.

 

De anti rook hype begint te lijken op treiteren van mensen die anderen het licht in de ogen niet gunnen, en de eigen wil door willen zetten ten koste van procentsgewijs relatief heel weinig rokers t.o.v. niet rokers. Het verschil alleen al werpt vraagtekens op want waar blijft de wet op discriminatie, nu bewezen is dát de lucht die we allemaal in moeten ademen sterk vervuild en ziekmakend is? Hoe kunnen doktoren beoordelen of zieke longen vervuild zijn door roken of vuile lucht? De vuile zwarte viezigheid op het luchtrooster uit een woning te Rotterdam, is er op ingesteld dat het 'frisse' lucht van buiten naar binnen blaast. Hoe kunnen mensen oordelen en het verschil maken? Overigens ging het hier ook nog om een rookvrije woning.

 

Dit gedrag wordt overgenomen door kinderen, waardoor de maatschappij steeds harder wordt en zaken die niet door de beugel kunnen volgens de anti rooklobby worden opgeblazen als een zich snel uitbreidende olie industrie te Rotterdam, waardoor we op den duur o.a.  heel veel Rotterdammers kwijt raken.

 

De industrie is grotendeels bezig om de zaken inventief milieuveilig te maken, geweldig.

 

Maar alleen het roken uitbannen heeft geen enkel effect op het milieu, laat staan op klimaatsverandering.

https://www.hier.nu/themas/klimaatverandering/droogte-in-nederland-gaan-onze-zomers-er-voortaan-zo-uitzien