Komen en gaan

5 november 2017 - Een lang stuk, ga maar even lekker zitten als u alles wilt lezen.

 UITBREIDEN LOOPTUNNEL

 • Wat zijn we blij met de toezeggingen van de stichting Het Waardige Dier en de RABO Bank, dat ze de broodnodige uitbreiding aan de looptunnel voor Dintelkat gaan betalen. De  200 euro van de FaceBook vrienden, gestort voor een nieuwe spiegel aan de Dintelkatauto willen we besteden aan een buitentoren voor de katten, zodat ze hoog kunnen zitten en hun domein overzien. Mits daar geld voor overblijft natuurlijk.
 • De situatie nu: Als we in de kattenkeet moeten zijn gaat dat buiten de ren om. Bovendien gaat de keetdeur naar de buitenkant open. Het gevaar dat er katten ontsnappen en in de polders dwalen is best groot, als er meerdere katten in de keet zijn. Bovendien is het erg lastig om tegelijk het trapje voor de keetdeur te beklimmen als je materiaal in handen hebt, en tegelijk de deur open te zetten.
 • We hebben een Martien van Oers bereid bereid gevonden om de klus te klaren. Er is een door GertJan gemaakte tekening weg, en donderdag komt Martien met medewerkers om de zaken voor te bereiden.  Martien is al heel goed voor ons geweest door de 2e hands douche boven te plaatsen. Voor niets.

We houden u zoveel mogelijk op de hoogte met foto’s op FB en via deze website.

katten foto: Katten nemen van een selfie met een smartphone. Geïsoleerd op wit.

VOERGIFT

 • Groot was onze verrassing toen Sjoukje de Bruin en Patty Lemson voor ons en nog een andere stichting voer hebben ingezameld. Dat kwamen ze afgelopen vrijdag brengen. Nog afgezien van het heerlijke voer: 2 grote zakken RC brokjes en talloze zakjes en blikken Plus voer, zijn we verrast. Verrast dat deze geweldige vrouwen een hele dag in een kraam hebben gestaan, gesjouwd met zware zakken, aan huis brengen en dan geen koffie willen, ze kwamen ‘gewoon’ helpen. Foto's zie onder aan deze nieuwsbrief.

 • We zijn ook heel erg dankbaar, met de prachtige clip die Roy van Breemen en de Mozza groep voor ons heeft gemaakt. U ziet hem over een poosje op de startpagina van deze website staan. De andere door Roy en zijn groep gemaakte clips kunt u zien op deze website in het menu onder het kopje ‘filmpjes.

kattekatten thanks: dank u kaart met schattige katje en bloemen

WINTERTIJD

 • Bent u ook zo blij met de wintertijd? Heerlijk in je warme bedje zonder eruit te zweten, kaarsjes aan en kruidige gerechten, warme drankjes en gezelligheid.  Voor mensen die een buitenbaan hebben is het minder leuk, zoals onze Postmevrouw, Gezondheidswerkers, Landbouwers, Bezorgdiensten Milieuwerkers, Politiemensen, Bouwvakmensen, Straatmakers, Glazenwassers etc., allemaal mensen die door weer en wind moeten, meestal goed gehumeurd, ondanks hun vaak slechte salaris.
 • Respect heb ik voor ze, en dankbaarheid, want wat zou ons Land moeten beginnen zonder al deze harde werkers? Zonder bijv. milieuwerkers zouden de moderne afvalcontainers niet geleegd worden en zonder onze Post kregen we nooit meer een kaartje, of het bestelde pakket. Zonder Politie konden we niet meer veilig wonen of gezellig shoppen, criminelen konden gewoon pakken wat ze willen. Zonder Landbouwers zouden we bijv. boerenkool en spruitjes niet kunnen eten in deze heerlijke tijd, al wordt er veel gekweekt in Landbouw kassen. Het is maar een greep van beroepen waar je niet snel bij nadenkt, omdat alles voor het grijpen ligt, hard roepend eet me nou, eet me alsjeblieft op.
 • Zelf heb ik door de wintertijd mijn oude slaapritme weer terug, De donzige vierpootjes niet, zodat we de voertijden iets vroeger hebben gemaakt, en meer bakken met brokjes neergezet. De nachtspelletjes beginnen wat vroeger, en klopgeesten teisteren ons huis in de vorm van zachte pootjes met eelt bedekking.

katten klok: Gember slapende kat op een witte achtergrond.

KATTEN

 • LoesjeI geniet ervan de voerbakjes die op de krabpaal en vensterbank staan liefst midden in de nacht om te gooien, zodat ze precies op de CV radiator komen. Dat klettert door tot drie huizen verder. Loesje doet dat graag, met een ondeugend koppie en lachende oogjes.
 • Onze nieuwkomers Tuttie en Kika zijn al gewend, Tuttie is overdag helemaal boven.
 • Tuttie is momenteel een beetje verkouden, en Kika heeft ontdekt dat je het beste in het hok van Poekie ligt. Er hangen in de wintertijd daar ook een hangmandjes, en Kika ligt eerste rang voor de tv.
 • Tuttie is alleen maar lief, ze vindt alles goed, is vriendelijk en aanhalig, een poezesnoes die nooit vijanden zal maken. Ze leeft hier in de woonkamer is voor niemand bang en kruipt niet angstig in een hoekje.
 • We zijn blij met deze olijke lieverds, die op een afstandje toekijken hoe Jamie ruzie zoekt met Mickey, die terug mept en pal blijft zitten. Jamie is een moeilijke kat, die soms onverhoeds in de aanval gaat. We houden hem goed in de gaten, en gelukkig worden die nare aanvallen steeds minder.
 • Truike is een echte kletskont, ze kwebbelt als we binnen komen, en heeft de pest in als de deur vroeger dichtgaat wegens de kou. Monster wandelt zijn eigen leventje, en LoesjeII die het liefst boven is, graait sneaky lekkere hapjes weg met een felle poot én nageltjes, zodat we haar slachtoffer opnemen om het lekkers te voeren.
 • Froodo heeft zich de krabpaal in de kamer toe geëigend, en verdedigt haar eigendom met stem, poot en tand. Helaas zijn er meer gegadigden voor die paal, het is tenslotte makkelijk om niet te hoeven klimmen maar via de trappetjes naar boven te wandelen. Beetje, Stukje en Maussie willen ook een stuk paal, en dat geeft lastige situaties voor Froodo, die luid protesteert en tijdelijk naar boven vlucht, tot bedtijd. Dan is iedereen op de plaats des voeders, en glipt Froodo naar binnen om daar te blijven. Tot ze naar de bak moet dan begint het spelletje opnieuw.
 • Na de melkronde voor het slapen gaan is het rustig in Dintelkat.
 • De donsballetjes slapen en dromen soms hardop, terwijl Figo midden in de nacht nog roept om een extra zakje en dat ook krijgt, ronkt het hele stel in een diepe en gezonde slaap. Tot Loesje zin krijgt in een verzetje, maar dat stoort ze hooguit in hun rust, het irriteert wat maar verder laten ze haar met rust.
 • Zo kabbelt het leven voort op Dintelkat.
katten slapen: Kittens in een mand

Een leven dat soms dagelijks wisselt met mooie en verdrietige dingen.

Dit schrijf ik verdrietig, want nadat we onze Schooier toch nog onverwachts in moesten laten slapen is ook Thara op 30 oktober 2017 ingeslapen.

Veel teveel, want we dachten net dat Schooier het lang zou redden met de Semintra, en hij zag er zo prachtig uit. Hij was volledig incontinent, bleef blind, plaste en poepte alles onder waar hij zat of lag. Deze lieverd zullen we nooit vergeten, hij spinde altijd, en gaf op de tast kopjes, omdat hij onze handen niet meer zag.

THARA

Thara hebben we 7 jaar gehad ze kwam uit asiel Arduin, en was een levendige, kerngezonde en mooie hond.  Ze luisterde ook goed, en buiten kon ze los, omdat ze direct kwam als we haar riepen. Toch vinden wij het altijd beter om honden in de bebouwde kom aan te lijnen, maar in het bos kreeg ze de vrijheid en sleepte met halve boomstammen.

Haar obsessie voor eten is haar fataal geworden.

We hebben haar kort na aankomst op een gezond menu gezet en vulden haar eetvragen op met winterwortels en komkommer.

Wat ze niet kreeg jatte ze, een hond die in staat is om kattenvoerblikjes vakkundig te openen en leeg te eten zonder haar bek te verwonden is erg slim. Walnoten pelde ze netjes, en verder at ze alles wat eetbaar is, inclusief de kattenbrokjes en inhoud van de kattenbakken, als in een onbewaakt moment de kamerdeur open stond.

Ze had trucjes om bezoek om haar pootjes te winden, met geluidjes die je hoort als een pup drinkt bij de moeder. Iedereen raakte vertederd en gaf waar ze om vroeg: Aandacht en eten. Na zulk bezoek trainden we Thara weer bij, en na een paar dagen was haar eetvraag ietsje minder.

Na de hartafwijking die Thara had, een veelvoorkomende aandoening van een te groot hart, letten we nog extra op dat ze niet teveel binnen kreeg. Bezoek dat goedbedoeld koekjes en snoepjes voerde kon niet weten dat het heel slecht was voor Thara, en veel mensen zien honden als medemensen.

Dat zijn ze niet, dus Thara was naast lief ook bijzonder slim in het bedelen om voeding met de liefste kopjes en bijpassende geluidjes. Dat eten was natuurlijk niet de directe oorzaak van de benauwdheid van Thara, ze begon te hoesten en stopte daar ondanks de vele medicijnen, niet meer mee.

Haar grote hart drukte tegen luchtpijp en longen, zodat ze benauwd werd en doodmoe van het hoesten. We hebben haar de rust gegeven die ze nodig had.

Toch missen we haar nog steeds, en zullen dat ook blijven doen.

Want Thara was uniek!