juli 2017 - Een bewogen maand

 • Dat de tijd snel gaat hoef ik u vast niet te vertellen, en dat het alweer augustus is en het eind van de vakantie in zicht ook niet. Het koele weer na de hitte periode is voor ons ook echt afkoelen, want met hitte lopen we harder en slijten meer.
 • Afgezien van sommige bewoners, die hardnekkig pal in de zon blijven liggen, genietend van de warmte. Varta roepen we al binnen voor 12 uur, en het kleine witte dappere dingetje huppelt naar ons toe en laat zich braaf naar binnen sturen. Luna niet! Ze ligt op haar eigen vensterbank in de woonkamer en geniet van de zinderende hitte.

White cat rest is basking in an orange hammock.

 • Het was een zware maand, met twee grote verliezen.
 • Pukkie die net opknapte gaf het gewoon op. Hij bleef ’s avonds in zijn eigen mandje, spinde hard, en gaf kopjes zoals nooit tevoren. Hij vond het best als kampioen eter Figo zijn eten jatte, waar Puk anders fel uithaalde naar deze ouwe snaaier. Toen hij wat krampen kreeg hebben we na overleg met de DA zijn laatste rit gemaakt, en Pukkie was al bijna overleden toen we aankwamen. We zagen het aankomen en konden ons voorbereiden op weer een afscheid. De vroegere eigenaars melden dat Puk er niet meer is is altijd een moeilijke klus. Je weet het maar hoopt op iets langer.

 • Met Xanka ging het zoals meestal. Xanka was bejaard met haar 18 jaren, voor een Britse Korthaar zelfs hoogbejaard volgens de DA. Na de scheerbeurt was ze al veel kalmer, zocht contact en was veel te lief. Toen ze niet meer at en haar eigen zilverkleurige bakje met gaatjes niet meer bekeek voelden we al dat het voorbij was. Samen met de DA probeerden we nog haar leven wat aangenamer te maken, maar het mocht niet meer baten. Xanka was op. Haar verdrietige vroegere eigenaar wilde net zoals wij niet dat dit levenslustige allerliefste katje moest lijden, dus is Xanka op mijn schouder ingeslapen.
 • We missen ze allebei nog steeds, en het is stil geworden boven, al maken de andere katten nog zoveel herrie. Ze hebben een nieuw spelletje verzonnen, en weer moet het kattenluik het ontgelden. Grimmel en Mikey elk aan een kant, meppen tegen het luik en liefst midden in de nacht.

 • Er zijn vier nieuwkomers.
 • Poekie is erg bang en uit dat door hard te krijsen als we dicht in haar buurt komen. Ze heeft een dubbel hok, en kalmeert heel langzaam elke dag een klein beetje. Feliway en rust moeten het doen bij dit poesje, die veel heeft meegemaakt, en met drie pootjes door het leven gaat.
 • Tiamo was gelijk thuis, en kon de volgende dag al los. Ze is nu wat verbaasd dat haar hok is ingenomen door twee andere zwarte katten: Truike en Monster. Zij hebben samen ook een dubbel hok, dus zijn de opvanghokken allemaal bezet. Noodgevallen zouden in de kattenkeet kunnen bij Floor, die er nog altijd is. Truike en Monster hadden volgens de vroegere eigenaar niet veel met elkaar, maar hebben nu uit schrik en angst elkaar gevonden. Ze zitten strak tegen elkaar, eten hun bakjes leeg, en Truike is gek op kroelen. Monster is ook echt een Monstertje volgens de vroegere eigenaar, we wachten af wat dit mooie katje gaat uitvreten.

Black cat looks at you with bright green eyes

 • Er is deze maand ook bezoek geweest, GertJan kon met de dierenauto de vroegere eigenares van Snoesje ophalen en weer thuis brengen. Dat was een mooie middag.

Enjoy the summer! Doodle vector illustration of funny white cat riding a bike

 • Ook Chester kreeg bezoek van zijn vroegere baasje. Chester is met zijn enorme gestalte de grootste kat van Dintelkat, waar zijn grote hart goed bij past. Hij is na zijn aandoening nog liever geworden, maar we merken dat hij trager wordt, veel slaapt en niet meer buiten komt als we hem niet beneden zetten. Zijn vroegere baasje heeft dan ook definitief afscheid genomen van ‘zijn’ lobbes, en was tevreden met Chester zoals hij nu leeft.

 Head Cat out of a car window in motion

 • Sita is verhuisd naar de huiskamer, Grimmel is haar gevolgd, samen met Sam en Moos. Mickey ligt het liefst op de vensterbank, baar hij bijna niet past. Chris heeft het moeilijk met Tijger en Luna, die steeds zijn plaatsje inpikken, en hij maar weer mopperend naast de baas gaat liggen. Chris is een kat met een heel eigen karakter, en wij zijn dol op deze humeurige oude baas.
 • Poesje zakt een beetje af, ze eet goed, maar het is duidelijk te merken dat ze aan haar laatste levensfase bezig is.

Sleeping Cat

 • Door de drukte hier krijgen we niet veel mee van alle nieuws, en bekijken al onze ‘trend ’katten met genoegen. Sammie heeft een slechte vacht, voelt zich niet lekker, maar de DA en wij hebben geen idee wat haar dwars zit. Goede nieren, verdere organen in orde, hormonen is een optie, maar om een katje van haar leeftijd nog zo’n zware behandeling te geven geeft geen garantie dat ze er ook van zal opknappen. Na drie keer dwangvoeren eet ze weer zelf, en vitamine moet de rest doen, evenals wat Derma, dat mag altijd.

Messy Cat Shedding Hair

 • De 43 Dintelkatten zijn allemaal trenders, vaak al ‘geholpen’ met 6 maanden, om te voorkomen dat ze jonkies kunnen maken. Ze zitten er totaal niet mee en zijn volledig geaccepteerd in de dieren- en mensenwereld. Stukje en Beetje al helemaal niet, die vrijen er op los, luid en duidelijk, behalve liefdevol. Wat maken katten herrie bij het bedrijven van de liefde.

A cat often sings at night. It's songs keep people awake. It was arrested for this.

 • We hebben een verzoek ingediend bij stichting Het Waardige Dier, om een vergoeding voor uitbreiding van de looptunnel. Zodat we de deur van de keet in de looptunnel kunnen openen en niet daar buiten, zoals nu. Ook bij het Coöperatiefonds van de Rabo Bank, n.a.v. een artikel in een huis aan huis krant. In oktober hopen we van beide te horen, duimt u mee voor een positief bericht?

cat with peace fingers in black leather

 • Deze week komt er een stukje van Dintelkat in de Steenbergse Bode, we verheugen ons erop om dat met u te delen op de website en in de volgende nieuwsbrief kunt u het lezen.

Smart cat with tie bow looks thru a magnifying lens. Isolated on white background

 • Op de fotogalerij van deze website staan regelmatig nieuwe foto’s! Vergeet u niet te kijken? Misschien staat uw afgestane kat er wel bij.

 

Faith, hope, love lettering on watercolor background

Je was hier lief dier, en gaf je volledig.

Na wennen vechten en klagen

Liet je toe dat we hielpen je leed te dragen.

Je vroeg aandacht liefde, warmte en geborgenheid.

Dat kreeg je, en nu zijn we je kwijt.

In gedachten ben je nog hier

en steken kaarsjes voor je op allerliefst dier.

 

Herdenken met jullie duizenden dieren van stalbranden

 slachtoffers van mensen- en dieren handel, mishandeling uit alle Landen.

 

Dank en respect dat jullie je op moesten offeren.

 

Wij dromen van betere tijden.

Dat dieren en mensen mogen leven in vrijheid zonder lijden.

candles 303