Hoopvol december 2017

The cat knocked over the Christmas tree. It was arrested for this.

 • Een hectische tijd ligt achter ons, het begon met Sita ons Belgische madammeke die plotseling inzakte en zienderogen zieker werd. Bij de dierenarts bleken de nierwaarden zeer hoog te zijn, en ik begon met dwangvoeren + NutriBound ieder uur in te geven, met allerlei medicijnen er doorheen. Na een etmaal elk uur dit drankje toonde Sita weer wat interesse in eten. ’s Nachts gaat ze naar beneden op haar eigen warmtekussen, met een voorraadje voeding, allerlei smaakjes en gisterochtend had ze er zelf van gegeten. Gezond zal Sita nooit meer worden, maar we kunnen het leven wel een stuk aangenamer voor haar maken met elke dag Semintra, en geven wat ze lekker vindt.

cat lies on the window in winter

 • Poekie is intussen in de kamer geweest, ze komt nu door het hele huis. Soms lijkt het of hier een groepje hooligans bezig is als Poekie van iets schrikt en krijst, waarbij de andere katten reageren en terug krijsen. Ze trekt langzaam bij, omdat de andere katten wennen aan Poekie, die ontroerend door het huis hobbelt.
 • Timmie bleek ook verhoogde nierwaarden te hebben en een vergrote lever. Ook Timmie krijgt Semintra, en is 400 gr. Aan gekomen. Erg lieve kater, zachtaardig en een kroelkont.

chat volant dans seau à croquettes

 • Een dagje hectisch Dintelkat gaat als volgt: Uit bed beginnen we de troep van de nacht op te ruimen. Hoopje kots hier drolletje daar, ergens per ongeluk een plasje naast de bak, en de voerbakjes van de vorige avond wegwassen. De bakken uitscheppen en verschonen, medicatie toedienen, en tussendoor het huishouden. Koken wassen en vooral schrobben, waarbij de katten ons trouw volgen. Tussendoor zijn er drie natvoerbeurten, en voor het slapen gaan de laatste ronde met kattenmelk en kattensnoepjes, controleren of alles goed gaat.

cat wants to eat and hold knife and fork

 • Als ik na zo’n dag met dwangvoeren en extra voerbeurten in de spiegel kijk ben ik jaloers op de oude katten. Hoe ziek ze ook zijn hoe hoog hun leeftijd, geen rimpeltje te bekennen, hier en daar een grijze haar en wat strammer lopen, maar ze blijven sierlijk en mooi.
 • Zo rond 1 uur kunnen we ons bedje induiken, smeer wat crème op de rimpels en plooien, om na de krant en het laatste nieuws in slaap te sukkelen. Tot Svenska op mijn kussen springt en ik mijn dagelijkse scrubbeurt ontvang van dit kleine zachte roetzwarte bolletje liefde. Dat gebeurt grondig, de enkele wimper die er nog zit poetst ze weg, en wenkbrauwen zijn ook heerlijk om te scrubben. Daarna gaat ze een paar hapjes eten. Komt weer terug, en klauwt op het kussen, waarbij haar pootje soms per ongeluk nog een gaatje graaft in de huid met littekens wallen en rimpels. Wat kan een mens toch lelijk worden met moeheid en ouder worden zoals ik. Svenska zit daar niet mee, ze legt haar koppie op mijn voorhoofd, ik krijg een nat neusje en Svenska slaapt.

cat with glasses

 • Ontroerend lief, dat zijn katten. Zoals onze stoere Grimmel, die elke avond trouw wacht op het boven toilet, op zijn bakje melk of snoepje. Mickey, met zijn olijke kop altijd in voor een kroel.
 • Tutti en Kika, die vriendschap hebben gesloten. Dwarrel, altijd op dezelfde paal bij de beneden ingang, en Loesje II, die net zoals Loesje I een pittig karakter heeft maar bij het bakken uitscheppen present om een knuffel te vragen.
 • Soms zijn de katten zo wijs of eigenwijs dat je geneigd bent ze te vergelijken met mensen, als de één mept naar de ander, ze om een plekje knokken waar overal heerlijke slaapplaatsen zijn. Waar Froodo plotseling afstand deed van ‘haar’ krabpaal, en er nu dus geen enkele kat meer op wil. Wat is er nu mooier dan juist dat te hebben wat een ander heeft?
New Year cookie thief/ furry cat paw raking delicacy with festive table directly under the Christmas tree
 • Toen Thara er nog was, was het een drama om haar mand te wassen. Ze wilde er absoluut niet uit, en ik moest de vuile mand onder haar vandaan trekken. Van de schone plaid die ik er tijdelijk neerlegde moest ze niets hebben. Ze lag narrig te zijn, en hield zorgvuldig de achterdeur in de gaten waar de binnen vulling van de traag schuimen mand luchtte, die kon niet gewassen.
 • Als ik dan eindelijk de schone bekleding naar boven bracht en de vulling erbij op de bank zette stond ze constant te kwispelen, de taaie stof dichtritsen was best een lastige klus, maar soms draalde ik een beetje om het smoeltje van Thara te kunnen zien. Als de mand klaar was kreeg ik niet eens de gelegenheid hem neer te zetten. Ze griste hem uit mijn handen kwakte hem op de grond en ging erin liggen rollen, met geluidjes die ik nog steeds hoor.
 • Nu gebeurt het vaak dat onze jassen moeten worden gewassen. Ik heb goedkope flodderdingen, want veel ben je niet waard met dit werk, en goedkope kleding zit net zo goed als duur. Bij GertJan is jas wassen een ander verhaal. Als ik aankondig dat zijn jas smerig is hoor ik al grom grom, zo meteen. Daar kunnen een paar weekjes overheen gaan, tot ik het kreng van de kapstok haal en in de wasmachine stop. Deze keer duurde het drie hele dagen voordat de jas klaar was, want ik was te ziek voor wassen. Onder protest deed GJ zijn andere jas aan, die zit niet lekker verdorie. Net haalde ik de schone jas naar boven. GJ griste hem uit mijn handen, ritste de voering er weer in en hing hem snel aan de kapstok. Jaja, aan een knaapje, dat ook nog.
 • Een schone jas is wel het minste waarvoor ik kan zorgen voor GertJan. Die loopt wat af, en heeft recht op zijn minst een schone jas. Hij haalt de voervoorraden, doet vaak boodschappen, rent soms af en aan naar de dierenarts. Al ik ziek ben doet hij veel meer dan anders, gaat naar de congressen van Dierenlot waar ook de auto gecontroleerd moet worden. Hij zeult met volle zware zakken kattengrit, vult de bakken bij etc. Zonder  GertJan zou Dintelkat niet voort kunnen bestaan, evenmin zonder mij, we vormen een hecht team. Ook Davy draagt op de dinsdagmiddag zijn steentje bij, dank daarvoor.

Smiling cat in a Business Suit

 • Tenslotte op 2 december 2017 kunnen we u vertellen dat de buitenruimte af is, op een paar kleinigheidjes na, die hoopt Martien van Oers volgende week te doen. We kunnen veilig en vrij de kattenkeet in, en als de twee laatste dakplaatjes op de tunnel liggen blijft alles lekker droog.
 • We zijn erg dankbaar met het geld van de RABO Bank, en de rest, voor ons heel veel geld, van stichting Het Waardige Dier.

 

 • Samen met de kattenauto van Dierenlot hebben we een prachtige stichting waar we trots op zijn, en het vele werk met plezier doen, al geeft het soms veel tranen. Er is ook plezier en voldoening als we zien hoe snel het kattenvolkje aan elkaar went, en vrede met elkaar sluit.

dog and cat and kitens wearing a santa hat

 • Katten zijn soms net mensen, maar vieren geen Kerst het feest van Vrede en Bezinning, Warmte en gezelligheid. We wensen iedereen en vooral eenzame mensen zinvolle dagen toe, met een beetje warmte, vrede vanbinnen, en gezondheid in overvloed.

 

Fijne kerstdagen en een goed Uiteinde, voorspoedig 2018

zwei Katzen an Weihnachten wünschen Frohe Weihnachten

 

U kunt alle nieuws volgen op deze website en op FB.

 

 

Herdenkhoekje

Figo onze oude heer van 17 wilde op een dag niet meer eten, was zichzelf niet meer en overleed plotseling, voordat we aan het idee konden wennen dat Figo er wel eens niet meer zou kunnen zijn. Want Figo was er altijd, met zijn kopjes geven, zijn aanhankelijkheid en het gemak waarmee hij met andere katten en ons omging. Nog steeds zie ik de speciale zakjes voeding in de kast, die ik voor Figo apart zette. Wat zou ik ze graag geven en wat missen we zijn welkom als hij ons in het oog kreeg.

Chester onze oude reus heeft het op een avond gewoon op gegeven. Deze 18 jarige lobbes had een fors obstipatieprobleem dat we op konden lossen. Hij werd niet lekker en nadat we met hem bij de dierenarts waren geweest kroop hij in een mand onder de krabpaal. Hij bleef er liggen, en at zijn bakje niet leeg. Zijn ademhaling ging steeds langzamer, waarna we mand en Chester bij ons op de bank hebben gezet. Een uurtje later was Chester ingeslapen. Rustig en kalm, precies zoals Chester was. We missen hem.

Toen kwam Snoesje ons allerliefste poesje naar boven en liet duidelijk zien, ik ben ziek. Ze sleepte zich voort, waar ze anders afspringt op een lik vitaminepasta kokhalsde ze nu zelfs bij Gourmet. Bij de dierenarts werden röntgen foto’s gemaakt omdat er duidelijk voelbare knobbels in haar buikje waren. Er zaten zoveel tumoren in haar buikje dat de uitgang verstopt was. Snoesje was ten dode opgeschreven want opereren is niet mogelijk bij zoveel vuiligheid. We missen dit vriendelijke katje, altijd gek op kroelen en eten, maar laten leven zou mishandeling zijn.