Herfstig Dintelstaartje

  • Augustus was een redelijk rustige maand, waarin Duke en Lady een forse trimbeurt hebben gehad. Duke protesteert al als hij de Ferminator ziet, maar verdraagt het ongemak van een jasje uitdoen gelaten. Uiteindelijk klemt hij zich vast aan de rug van de bank, en kan ik makkelijk zijn achtereind ontvachten. Lady gaat er altijd lekker bij liggen, en spint gewoon door. We zijn blij dat het goed gaat met Duke, die naast zijn hartafwijking ook alvleesklierontsteking had. Bij de minste wind die hij laat (en dat doet hij, op sokjes met een walm van hier tot Tokio) houden we in de gaten of hij wel goed door eet. Ook dat doet hij, en graag gelukkig.

 

  • Onze Sam heeft het niet gered. Wat eerst leek op een onschuldige huidaandoening bleek later een gemene tumor te zijn, achter in haar keeltje. Deze mooie poes die in korte tijd erg veel is afgevallen was zo ongelooflijk lief. Na haar moeilijke wenperiode was ze veel boven en rolde op haar rug van tevredenheid. We moesten het afleggen tegen dit afgrijselijke ding, en hebben Sammetje in laten slapen in overleg met de DA natuurlijk. En, we missen haar nog altijd.

 

Ons werk is met grote tegenstellingen, verdriet en blijdschap wisselen elkaar soms snel af.

  • Zoals bij Poekie. Bijna een maand heeft ze het volgehouden om te krijsen van angst, en sinds vorige week toen ik mijn klets spelletje met de snoepjes deed ontdooide ze langzaam. Ze krijgt van GertJan elke avond een beetje gourmet mousse met wat Semintra, en of het nu de Gourmet is of de Semintra weten we niet. Sinds donderdag hebben we haar deurtjes opengezet, maar Poekie bleef binnen. Tot vanmiddag, toen ze alsof het heel normaal is op de plank in de ren zat. Langzaam is ze naar buiten gegaan en heeft alles verkend. Toen ze weer naar binnen moest heeft GertJan de hele krabpaal beetgepakt en samen met Poekie naar binnen gedragen. En Poekie? Die sprong binnen van de paal en kroop haar veilige nestje in. Wat zijn we hier blij mee, omdat we eigenlijk al dachten dat Poekie de eerste kat zou worden die niet uit haar holletje wilde.

 

  • Truike en Monster zijn allebei los, en leven hun eigen leventje. Monster doet haar naam geen eer aan, ze is gewoon een dot van een katje. Truike loopt rond, en Monster zit veel buiten. Makkelijke en erg lieve katten. Monster is dol op kroelen, Truike is wat afwachtender. 
  • Mica is een bijzondere kat. Hij loopt wat moeilijk, en wil absoluut niet geborsteld worden, laat staan een trimbeurt, die hij eigenlijk hard nodig heeft. De trap wordt door deze lieve kater heel apart beklommen. Treetje op, zitten. voorpootjes op de volgende tree, achterpootjes er achteraan, op de tree liggen en hoppa omdraaien. Knap gevonden vindt u niet?
  • Er was wat meer tijd om te lezen en ik heb achter elkaar een stapel tijdschriften gelezen, en de krant uitgeplozen. De tv staat niet alleen beneden aan, ook hier en het is fijn om op die manier ook het laatste nieuws te horen en zien. De meeste katten vinden tv hoogst interessant. Thara die intussen aardig doof is krijgt niet veel meer mee van rampen, vooroordelen en racisme.
  • De Documentaireserie NHS, een Britse nationale gezondheidsdienst, uitgezonden door RTLz op zaterdagmiddag hield me zowaar van mijn werk. Boeiend om te zien hoe zorgvuldig men daar omging met een man van 98 jaar. Er worden betalende en niet betalende mensen geholpen, en ik moest denken aan hier, waar je zonder verwijskaart van de dokter niet eens de drempel van een ziekenhuis overkomt.
  • De hokjes- en vakjesgeest is bij ons best groot, wat zou het toch fijn zijn als jong en oud gewoon samenleven, en er geen speciale gebeurtenissen of uitjes georganiseer moeten worden voor ouderen. Er is zelfs een vervoersauto voor oudere mensen, die eenzaam zijn. Met alle media die we hebben blijft er geen tijd meer voor persoonlijk contact, en als je eens de brutaliteit zou hebben iets te organiseren voor alle leeftijden, zou dat dan kans van slagen hebben?
  • Wij zijn blij dat we iets mogen betekenen voor de (vroegere) eigenaren van de katten, maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn, zodat mensen geen zwaar afscheid meer hoeven nemen van hun dieren, omdat ze thuis genoeg verzorging en aandacht krijgen.

Wolf, Voetafdruk, Leeuw, Tijger, Paw

  • De onverdraagzaamheid van een rookvrije generatie met in je achterhoofd de wetenschap dat er een proces gaande is tegen de staat wegens slachtoffers van vuile lucht vol fijnstof. Daar horen we weinig van, dit nieuws wordt snel in de dump gesmeten, maar mensen (oud en jong) die af en toe willen roken krijgen de volle laag. Ik hoorde zelfs een specialiste de term holocaust gebruiken. Zou zij wel zo geschikt zijn voor dit zware beroep als ze dergelijke uitlatingen doet? Zijn er ook niet heel veel mensen doodgewoon ziek van de vieze lucht waar we allemaal door moeten ademen? En in een wereld waarin in St. Maarten ellende heerst door een milieuramp, gerelateerd an vieze lucht en klimaat verandering??? 

Onderstaande link vond  ik op Internet, leuk en interessant.

www.kattenenzo.nl/overig/het-mysterie-van-de-oorsprong-van-de-huiskat/

Dat katten zweten d.m.v. hun pootjes, en meerdere haren die in het haarzakjes zitten leerde ik al op de gewone dieren ehbo, ook dat je ze met hitte rustig moet houden en niet in de felle zon. Bevangen raken door de warmte kan ook katten overkomen, en ze kunnen er net als de mens, van sterven.

Met deze link:   blog.direct-dierenarts.nl/katten-en-zomerse-hitte-let-op-oververhitting/  stop ik ermee, en wens u een fijn en rustig september toe, met kopjes en pootjes van de Dintelkatten!

Kat, Landschap, Zonsondergang, Zon