Good times hot times

 • Zoals u misschien al gezien hebt op FB hebben we een nieuw introductiefilmpje, vakkundig met humor en creativiteit, gemaakt door Claudia Koole: https://www.dintekat.nl/ We zijn er superblij mee en trots op! Claudia heeft met haar Uitgeverij en als scenarioschrijver veel ervaring, en dat is te zien. Hier kunt u Claudia vinden: https://www.prosperascenario.nl/?page_id=19


 

 

Met dit weer gaat alles slow and slowly  in huize Dintelkat.

De vier Britjes hebben het moeilijk en slapen veel. Ze komen overeind voor het eten, en doen alles zoals gezegd, traag en langzaam.

 

 • We houden Duke en Lady extra in de gaten. Duke met zijn pancreatitis en slechte hartje, Lady met haar chronische bronchitis en ook zij heeft een licht tikje in haar hartje. Ze nemen lief de medicijnen in. Na een hoestbui van Lady en telefonisch overleg met de DA mag ze weer een klein kuurtje Novadox en neusdruppeltjes, die Lady niet wil, maar toch moet het af en toe.
   
 • Didi is deels Maincoon, en deels Europese Korthaar. Elke avond halen we haar naar boven. Ze spint in haar eigen vertrouwde holletje, en kan niet genoeg krijgen van kroelen. Boven verandert ze in een nerveus trillend hoopje, maar wordt geleidelijk minder bang. Volhouden dus. Gelukkig heeft ze geen heimwee naar Tom haar maatje, en heeft hem zelfs niet gezocht.
   
 • Hurby is een echte Heer van Stand. Hij wandelt door Zijn Paleis maar is niet te deftig om sneaky het voer van Maiky te jatten, inclusief de medicijnen die daar doorheen zaten.
   
 • Met de dikke bontjasjes aan verdragen ze de warmte, en zoeken verkoeling op de koude vloer van de ren.
 • Onze goedzak Maiky was een poos shagrijnig, haalde uit naar andere katten en weerde ons af als we hem aan wilden halen. Niets voor Maiky, en de Dierenarts had de oorzaak snel gevonden. Zijn lever was opgezet, en Maiky had veel kleine korstjes op zijn koppie en lijf. Hij kreeg een prik tegen de jeuk en anti braakmiddel, waarna het een stuk beter ging met deze lieverd. We houden heel goed in de gaten of hij wel goed eet, en zetten hem zo mogelijk apart met eten, zodat ‘Baron’ Hurby zijn voer niet meer weg kan snaaien. Hij mag (na telefonisch overleg met de DA) anti braakmiddel, en dat helpt goed.
   
 • Poekie is totaal veranderd sinds we haar een voedingssupplement geven ter ondersteuning van de nieren. Het viel op dat ze veel grote plassen maakte, en Poekie is echt niet te behandelen bij de DA. Met dit goedje door haar laatste avondhapje zien we haar opknappen. Ze komt aanhobbelen met haar drie pootjes, en ik mag haar zelfs voorzichtig trimmen, ze spint en is erg lief.
   
 • Stukje, Beetje en Svenska houden de moed erin, de drie junioren van Dintelkat spelen en hebben weinig last van weer of andere ergernissen. Ze krijgen alles wat ze nodig hebben, mede door de financiele adoptie van Petra Holst, geweldig is dat.
   
 • Beetje met haar nooit te voorspellen streken heeft er een pootje van om iets van de tafel in de waterbak te kwakken. Alles nat, inclusief de brokjes die ernaast staan, daar komt de hele kattenmeute op af. Tenslotte zijn brokjes van de vloer of zo uit de plastic zak veel lekkerder, kijkt u maar bij de filmpjes op de fotopagina van de website: https://www.dintekat.nl/fotos/ waar u kunt zien dat de ‘hongerige’ Duke vakkundig een zak opent en eet.
   
 • Stukje heeft zijn dolle buien op zijn tijd, en vliegt deze grote mooie kater van kast naar kast, vensterbank naar vensterbank en maait op zijn vliegende tocht alles om wat onder zijn pootjes komt. Wij duiken even tot het weer voorbij is, en Stuk zich wast en in slaap valt.
   
 • Svenska verzint haar eigen spelletjes, u heeft het kunnen zien op FB. Als er tijd is zetten we dat ook op de website. Ze pakt dingetjes op die ik speciaal voor haar op de grond leg, dat kan een leeg pillenstripje zijn of een leeg doosje, en soms een sok. Ze sleept het naar de waterbak, daar vist ze het weer uit om het vervolgens in de brokjesbak te smijten. Met veel herrie sleept ze het weer naar de waterbak, en eet vervolgens een paar brokjes. Dat kan een hele tijd doorgaan. Mooi om te zien hoe ze op haar gemakje kijkt naar dat in de waterbak, en weer doorgaat met ‘werken’.
   
 • Er is een plasser boven, en wie o wie deponeert elke nacht een grote plas naast de douchecabine? Het hoort erbij, maar we zouden de dader graag betrappen, niet voor straf, maar wie weet dat er iets mis is met zijn/haar blaas.
   
 • Het grootste nieuws is Miep, die eindelijk haar schuilplaats heeft verlaten. Na een enorme herrie beneden zagen we dat het grote schilderij van de muur was, en Miep zat er angstig onder. Elke dag bleef ze wat langer op de begane grond, en kon Gertjan het gat dichtmaken. Ze is nog zeer gereserveerd, blaast als we iets te dicht bij haar in de buurt komen maar blijft beneden. Ze maakt geen ruzie met de andere katten en gaat haar eigen gangetje.
   
 • Gertjan heeftvandaag, 06-07-2018  een nieuwkomer opgehaald, u kunt har zien in het smoelenboek: https://www.dintekat.nl/products/miesje/   Ze heeft al gegeten, dus morgen mag ze los!

 

We wensen iedereen een prettige vakantie, voor de zieken beterschap en voor de thuisblijvers: een heel fijne maand verder!

 

 

 

Herdenkhoekje

Onze Varta ging snel achteruit. Ze lag lekker in haar eigen mandje met warmtedeken, maar toen ze niets meer at of dronk hebben we haar weg gebracht. Haar nieren waren totaal weg, en Varta heeft de schijn gezond te zijn lang opgehouden. We missen haar nog steeds, en bedanken Sabine Hartemink hartelijk voor haar trouwe ondersteuning, die ze nu voortzet bij Boris I, hij was het trouwe maatje van Varta.

 

Tom was volgens de gezondheidsverklaring van januari gezond verklaard. Toch begon hij een paar dagen voor zijn overlijden te miauwen, en zocht ons steeds weer op. De dierenarts schrok hevig toen ze hem bevoelde. Zijn nieren waren erg klein, en overal op en in zijn lijf zaten bultjes. De geschrokken vroegere eigenares vertelde dat er wel een onschuldig vetbultje in zijn nek gevonden was, maar dat zat er al jaren. Dat bultje was volgens onze DA nat, en er zat veel pus onder. Zo onschuldig was dat bultje dus niet. Deze prachtige en ongelooflijk lieve kater moesten we laten gaan. We zijn blij dat Didi gezond lijkt, goed eet, en steeds iets minder verlegen wordt.

 

Over Rocky zijn we nog steeds verbijsterd. Zo lag hij lekker in zijn mandje hier beneden en zo liet hij zijn koppie hangen en liep moeilijk. Hij was de maanden daarvoor wel erg afgevallen maar at goed en was levendig. Als iets zo snel gaat bij de katten en we ons niet kunnen voorbereiden op een afscheid valt dat dubbel zwaar. De dierenarts zag het somber in, behandeling was niet meer mogelijk.

 

Het verzorgen van oudere katten brengt veel ziekte en overlijden mee, en afscheid nemen went nooit.

 

 

Verdriet

Ik heb geluidloos leren huilen

met mijn ogen dicht

En als ik ze daarna weer opende

bleef het licht.

Verlies van zoveel liefde,

klein teer, zacht in alle kleuren

geeft verdriet in mijn hart.

Gewichtloos als een wolkje

vallen mijn tranen neer

op doorzichtige kleurige bolletjes

en verzachten het zeer

Zij vormen het altijd durende licht.