Drukke tijden

 
 
 
 • Op 3 april kregen we bezoek van een aardige dame die veel blikken kattenvoer kwam brengen, het was gezellig, ze had respect voor ons werk en sprak dat ook uit. Vlak voor haar kwam een meneer met zakken voer omdat zijn kat was overleden. Er waren wat zakken kleding die we sparen voor Dierenlot. U weet toch dat u uw oude vet ook weer kwijt kunt bij Dintelkat? Voor kleding en vet ontvangen we een vergoeding van resp. Dierenlot: https://www.dintekat.nl/dierenlot/ en  Roti: www.rotie.nl/nl/
   
 • Op 4 april mochten we ons weer opgeven voor de Rabo clubkascampagne. En ontvingen op donderdag 3 mei een enorme verrassing in de VV Prinsenland. 391,92 Euro!  We konden het amper geloven, en beseffen dat er veel mensen op ons gestemd hebben. Wat zijn we blij, omdat nu de aanbouw helemaal afgewerkt kan worden en verder ingericht.
 • De aanbouw bij de kattenkeet was af, maar lekte enorm. Dat konden we verhelpen, GertJan heeft samen met stagiair Davie de gaten dicht gemaakt. 
 • Aan dierenlot www.dier.nu/ hebben we een vergoeding gevraagd voor het plexiglas dat nu op drie wanden en de onderste gedeelten zit, dat werkt prima. De katten zijn er veel en graag, het maakt niet meer uit of het regent en stormt.   
 • Van Sjoukje de Bruijn (FB) ontvingen we door haar inzamelacties al 2 x 50 euro, en van Mozza clips voor alle dieren (FB) 25,00. We zijn erg dankbaar met alle weldoeners die aan ons denken en voor de oude katten heel wat overhebben. Kijkt u ook even bij donaties en giften?
 • Onze stagiair Davie had zijn hand verwond en is inmiddels weer hersteld. 
 •  
 •  
 •  
 • Op vrijdag 13 april zijn Keetje en Miep hier komen wonen. Ze stonden al lang op de wachtlijst toen GertJan ze opgehaalde. Moeder en dochter, maar van een liefdevolle familieband is geen sprake bij dit koppeltje lieverds. Meestal zie je bij kattenmoeders afweer als haar kinders 12 weken of ouder zijn. Moeder Keetje bekijkt haar dochter dan ook met afstand, en Miepie die arme schat is zo bang dat ze tussen het plafond van beneden is gekropen.
  Keetje is helemaal thuis, Miepje was vanaf het begin heel erg bang, waarbij ze handen zag als vlees en er graag in beet of krabde. Zodoende liep GertJan een tijdje met een zere hand, toen hij goedbedoeld Miep naar binnen zette toen de deur voor de avond gesloten moest worden. Elke dag zetten we vers voer op haar plekje hoog boven het plafond, waar ze veel ruimte heeft en ’s nachts op de bak gaat. Er liggen geen uitwerpselen, maar Miep lijkt nu meer een vuil swiffer doekje dan het mooie langharige schildpadpoesje dat ze is. Komt goed, we hebben de tijd, en Miep mag net zo lang blijven waar ze wil, zolang ze maar eet.

   
 • Op 22 april moesten we extra voer halen in Belgie, en deze keer zat er bij de talloze dozen zakken en pakken een volle kattenvervoersmand. Daar haalden we Sandrine uit, genoemd naar de beheerder van de Poezencentrale uit Belgie, die ook de retourspullen van ZooPlus verdeelt onder armlastige dieren stichtingen zoals wij.
  Sandrine is zwervend op straat gevonden, ze is doof en blind. Ze eet goed en weet feilloos de bak te vinden, spint altijd en is erg lief. Ze gaat haar gangetje en heeft al een dag ritme. We halen haar ’s morgens uit haar holletje in de keuken en laten haar een poosje stappen, daarna gaat ze op de bank en haar eigen kleedje, eet daar wat, stapt weer naar de bak en slaapt daarna.

   
 • Op 1 mei kwam onze dierenarts op huisbezoek, en hoe nodig dat was leest u onder de foto's. (Ook bedoeld voor de niet FB' ers)
 
 

 

 

We hebben een geweldige DA, die de tijd nam voor de katten die we apart hielden voor het DA bezoek. Ze bleven allemaal geduldig wachten, behalve Poekie natuurlijk die er weer helemaal is.

 

Ze was als eerste aan de beurt, en toen ze in de gaten kreeg dat de DA haar onderzocht tetterde ze er vrolijk op los, viel de DA aan en vocht tot ze los was. Haar in de houdgreep nemen heeft geen zin, dan is dit stres katje gelijk van slag. De DA kon nog net voelen dat onderin haar rug iets niet in orde is. Het liefst zouden we bloed prikken maar dat is nog onmogelijk bij dit opgewonden standje. We gaan over op symptoombehandeling, medicatie tegen veel braken.

 

Elvis de grote lieverd liet nu ook weer alles over zich heen komen. Hij speelt weer zoals u kunt zien op de foto’s, spint en eet elke avond zijn bakjes mét medicijnen helemaal leeg. Hij is 200 gram aangekomen en kan over ca. 14 dagen geopereerd worden zodat hij weer pijnloos kan eten.

 

Boris II heeft gingivitis, en zijn bekje is goed bijgehouden door de vroegere eigenaren, alleen de hoektanden zitten er nog. Het tandvlees ziet rood, maar gezien zijn leeftijd (19 jaar)  wachten we met behandelen tot hij af gaat vallen.

 

 

Froodo ons kleine druktemakertje eet de laatste tijd met geluid, ze knarst en kauwt moeilijk. Dat kan kloppen er is een afgebroken wortelpunt in haar bekje met daar een mucosaflap bovenop. Die moet eruit, dus Froodo mag gelijk met Elvis naar de kliniek voor behandeling.

 

Lady kucht nog altijd, ondanks de talloze AB kuren. Het lijkt er op dat ze immuun is geworden voor AB. Ze heeft ook een lichte hartruis en haar linkerlong is wat gevoelig. Zolang ze zoals nu goed eet en aankomt doen we even niets.

 

 

Chrissie is inmiddels 17 jaar en heeft soms braakbuien waarbij hij niet eet. Hij is voor ons erg lief, maar laat zich niet behandelen of opnemen. Hij krijgt losec gedurende 14 dagen, daarna is er weer contact met de DA.

 

 

Vino onze Heer van Stand is ook alweer 16 jaar, en zijn gebit was prima. Wel dacht de DA aan hoge bloeddruk en Vino krijgt een bloedcontrole voor zijn nieren. Inmiddels weten we dat de nieren van Vino redelijk zijn, medicatie is (nog) niet nodig

 

 

Moos onze dame van 19 jaar spuugt af en toe ook heftig, maar eet goed, ze is zelfs aangekomen. We wachten nog even af, ook i.v.m. haar leeftijd.

 

Sandrine heeft volgens de DA een herpesinfectie in haar ogen. We zalven dagelijks een paar keer, bij foto’s maken zag ik dat ze wel reageerde op het flitslicht. De DA heeft een plan om uit haar eigen bloed een auto oog serum te maken. We hopen dat dit gaat lukken en dat dit kleine Belgische madammeke wat zicht terug krijgt. Inmiddels zijn we begonnen met toedienen van het speciaal voor Sandrine gemaakte serum, uit haar eigen bloed en hopen dat het gaat werken.

 

We wensen u een heel fijne meimaand verder met een goede gezondheid, en een zonnetje dat ook van binnen voor u schijnt!

 

Hartelijke groeten!

Luna


 

Herdenk hoekje: Jamie

Jamie was met zijn indrukwekkende gestalte ook een erg lieve, maar grillige kat.  Hij kon gemeen uithalen als we niet opletten, maar hield ook van kroelen.  Bij de voerbeurten en de laatste ronde boven waar veel katten een bakje melk willen voor het slapen gaan hielden we Jamie liever apart.

Drie maanden geleden ging het voor het eerst mis. Jamie dook onverhoeds op Lady, keerde haar op de rug en probeerde haar keel door te bijten. Lady konden we geruststellen, ze was niet gewond, maar vanaf die tijd was er veel spanning onder de katten. Onverwachte schreeuwen, nervositeit, en onrust in de groep.

Jamie was graag buiten maar bleef aanvallen. De tweede was Moos, de 19 jarige schrok zo erg dat ze een tijdje voor dood bleef liggen.

Hij pakte in de periode daarna uitsluitend katten die niet gezond zijn, Elvis, Duke, Chris, Lady en Maussie.

 

 

Op een zaterdagavond laat ging hij volledig door het lint. Hij begon tijdens de melkronde met Duke, pakte daarna Luna, vloog de trap af en dook op Mikey die heftig geschrokken schuim op zijn bekkie kreeg. Daarna stormde Jamie de kamer in en kreeg weer Moos te pakken die het amper overleefde.

Dit gedrag heet in de natuur prooi jagen, maar Jamie leefde hier opgesloten, want ondanks de grote ruimtes die de katten tot hun beschikking hebben is alles afgesloten, ze kunnen geen bomen in of vrij naar buiten.

De dinsdag na de rampzalige zaterdag kwam onze DA, die Jamie heeft in laten slapen.

In de vrije natuur regelen katten dat onderling, en geldt de wet van de sterkste.

We vinden het erg voor de vroegere eigenares van Jamie, maar het kon niet anders. Er zijn onder de Dintelkatten veel zwakke dieren die niet veel kunnen hebben, en die moeten we beschermen helaas.

We wensen de vroegere eigenares van Jamie veel sterkte toe.

De slachtoffers hebben geen blijvend letsel opgelopen, alleen Luna had een kras op haar kop, maar die kan daar wel tegen.

Jamie is 18 jaar geworden en is een dik jaar hier geweest.